Go to front page
Statute Book of Finland

237/2002

Statute Book of Finland

Statutes published in the Statute Book of Finland as text and as PDF facsimiles

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus eräiden vieraiden aineiden enimmäismääristä elintarvikkeessa

Type of statute
Asetus
Date of Issue
Original publication
Booklet 38/2002 (Published 5.4.2002)

Text of original statute

No amendments or corrections will be made to the texts of the original statutes. These will appear in the updated statutes and the corrections will also appear in the PDF versions of the Statutes of Finland.

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/1995) 48 §:n nojalla:

1 §Soveltamisala

Tämä päätös koskee eräiden vieraiden aineiden enimmäismääriä elintarvikkeissa.

2 §Vieraiden aineiden enimmäismäärät elintarvikkeissa

Vieraiden aineiden enimmäismääristä on määrätty tämän asetuksen liitteenä olevassa luettelossa.

3 §Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 5 päivänä huhtikuuta 2002.

Tällä asetuksella kumotaan eräiden tavallisimpien kontaminanttien enimmäismääristä elintarvikkeissa 1 päivänä maaliskuuta 1996 annettu kauppa- ja teollisuusministeriön päätös 134/1996.

Helsingissä 22 päivänä maaliskuuta 2002

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka MönkäreYlitarkastaja Liisa Rajakangas

Liite

TAVALLISIMPIEN RASKASMETALLIEN JA ERÄIDEN MUIDEN VIERAIDEN AINEIDEN ENIMMÄISMÄÄRIÄ ELINTARVIKKEISSA

Aine

Enimmäismäärä *)

- elintarvike

mg/kg

Aflatoksiinit

B 1 B 2 G 1 ja G 2 summa

- muut kuin komission asetuksessa (EY) No 1529/98 mainitut (maapähkinät, pähkinät ja kuivatut hedelmät sekä niistä valmistetut tuotteet, viljat ja niistä valmistetut tuotteet sekä raakamaito, maitopohjaisten tuotteiden valmistukseen tarkoitettu maito ja kuumennuskäsitelty maito), elintarvikkeet

0,005

- mausteet 0,01

Akrylonitriili

0,01

Erukahappo

0,02

- elintarvikerasvat, -öljyt ja näiden seokset sekä yli 5 % rasvaa sisältävät elintarvikkeet; enimmäismäärä lasketaan rasvaosan rasvahappojen kokonaismäärästä rasvaosasta

50 000

Glykoalkaloidit (solaniiniglykosidit, kuten α-solaniini ja β-kakoniini)

- peruna

200

Indoli

- äyriäiset ja äyriäisvalmisteet

0,25

Kupari

- hedelmät

10

- ruokaöljy

0,4

- vihannekset

10

Patuliini

0,05

Pentakloorianisoli

0,05

Tina (12.6.2000/578)

- peltiseen päällykseen pakatut valmisteet, paitsi lastenruoat ja juomat

150

- lastenruoat

50

- juomat

50

Vinyylikloridi

0,01

*) syötävässä osassa

Top of page