Go to front page
Statute Book of Finland

237/2002

Statute Book of Finland

Statutes published in the Statute Book of Finland as text and as PDF facsimiles

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus eräiden vieraiden aineiden enimmäismääristä elintarvikkeessa

Type of statute
Asetus
Date of Issue
Updated statute
237/2002
Original publication
Booklet 38/2002 (Published 5.4.2002)

Text of original statute

Amendments and corrections are made to the up-to-date statute, not to the statute’s original text. Corrections are also published in the PDF version of the statute in the Statute Book.

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/1995) 48 §:n nojalla:

1 §Soveltamisala

Tämä päätös koskee eräiden vieraiden aineiden enimmäismääriä elintarvikkeissa.

2 §Vieraiden aineiden enimmäismäärät elintarvikkeissa

Vieraiden aineiden enimmäismääristä on määrätty tämän asetuksen liitteenä olevassa luettelossa.

3 §Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 5 päivänä huhtikuuta 2002.

Tällä asetuksella kumotaan eräiden tavallisimpien kontaminanttien enimmäismääristä elintarvikkeissa 1 päivänä maaliskuuta 1996 annettu kauppa- ja teollisuusministeriön päätös 134/1996.

Helsingissä 22 päivänä maaliskuuta 2002

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka MönkäreYlitarkastaja Liisa Rajakangas

Liite

TAVALLISIMPIEN RASKASMETALLIEN JA ERÄIDEN MUIDEN VIERAIDEN AINEIDEN ENIMMÄISMÄÄRIÄ ELINTARVIKKEISSA

Aine

Enimmäismäärä *)

- elintarvike

mg/kg

Aflatoksiinit

B 1 B 2 G 1 ja G 2 summa

- muut kuin komission asetuksessa (EY) No 1529/98 mainitut (maapähkinät, pähkinät ja kuivatut hedelmät sekä niistä valmistetut tuotteet, viljat ja niistä valmistetut tuotteet sekä raakamaito, maitopohjaisten tuotteiden valmistukseen tarkoitettu maito ja kuumennuskäsitelty maito), elintarvikkeet

0,005

- mausteet 0,01

Akrylonitriili

0,01

Erukahappo

0,02

- elintarvikerasvat, -öljyt ja näiden seokset sekä yli 5 % rasvaa sisältävät elintarvikkeet; enimmäismäärä lasketaan rasvaosan rasvahappojen kokonaismäärästä rasvaosasta

50 000

Glykoalkaloidit (solaniiniglykosidit, kuten α-solaniini ja β-kakoniini)

- peruna

200

Indoli

- äyriäiset ja äyriäisvalmisteet

0,25

Kupari

- hedelmät

10

- ruokaöljy

0,4

- vihannekset

10

Patuliini

0,05

Pentakloorianisoli

0,05

Tina (12.6.2000/578)

- peltiseen päällykseen pakatut valmisteet, paitsi lastenruoat ja juomat

150

- lastenruoat

50

- juomat

50

Vinyylikloridi

0,01

*) syötävässä osassa

Top of page