Utrikesministeriets förordning om ersättningar inom utrikesrepresentationen
Up-to-date- Type of statute
- Förordning
- Administrative sector
- Utrikesministeriet
- Date of Issue
- Date of publication
- Entry into force
- Remark
- Innehåller bilagor 1–9 (bilaga 9 fogats genom F 278/2011), finska rubrik ändrats genom F 140/2024
- ELI identifier
- http://data.finlex.fi/eli/sd/2010/1048/ajantasa/2025-03-25/swe
- Original statute published in the Statute Book of Finland
- SDK 1048/2010
I enlighet med utrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om ersättningar inom utrikesrepresentationen (596/2006) :
1 kap.Ortstillägg
1 §Ortstilläggets grundvärden, samordning av tjänstebenämningar och dyrortskoefficienter för stationeringsorterna
Ortstilläggets grundvärden, samordningen av tjänstebenämningar och dyrortskoefficienterna för stationeringsorterna framgår av bilagorna 1–3 till denna förordning.
2 §Tillägg för make och barntillägg
Det förhöjda ortstillägget för make är 24 procent och barntillägget 7 procent av ortstillägget för chefen för en diplomatisk beskickning (kravnivå 1–3).
Tillägget för make minskas med det belopp som makes löneinkomster och därmed jämförbara andra förvärvsinkomster överstiger 18 000 euro per kalenderår. Om maken flyttar till eller från stationeringsorten mitt under ett kalenderår, beräknas inkomsterna och inkomstgränsen proportionellt för motsvarande period. (22.2.2012/95)
3 § (5.12.2014/1020)
3 § har upphävts genom F 5.12.2014/1020 .
4 §Betalning av ortstillägg, tillägg för make och barntillägg
Ortstillägget betalas den 15 varje kalendermånad. Om ortstillägget betalas för en del av en kalendermånad, beräknas ortstillägget per kalenderdag genom att ortstillägget för månaden divideras med antalet dagar i kalendermånaden fråga.
Om maken har inkomster, kan betalningen av tillägget för make avbrytas och betalas i efterhand utifrån en utredning om inkomsterna.
Om maken flyttar från stationeringsorten eller makarna flyttar isär, upphör betalningen av tillägget för make vid ingången av den månad som följer på flyttningen.
2 kap.Utrustningsersättning
5 §Utrustningsersättning
Utrustningsersättningen betalas till fullt belopp, om tjänstgöringsperioden är minst 18 månader och
om tjänstemannen för första gången förordnas till utrikesrepresentationen, eller
om tjänstemannen för första gången förordnas till uppgiften som chef för en diplomatisk beskickning eller för ett generalkonsulat, eller
det har förlöpt minst tio år sedan föregående förflyttningsdag som berättigade till ersättning.
Utrustningsersättningarnas belopp som bestäms utifrån tjänstemannens tjänstebenämning eller uppgiftens krav och procentandelarna av den fulla ersättningen som bestäms utifrån den tid som förlöpt sedan föregående förflyttningsdag som berättigade till ersättning framgår av bilaga 4 till denna förordning.
Från ersättningen enligt 1 och 2 mom. avdras 50 procent, om tjänstemannens tjänstgöringsperiod är kortare än 18 månader. Om utrustningsersättningen har betalats nedsatt i enlighet med detta moment, beaktas den vid bestämningen av senare ersättningar endast i motsvarande mån.
Ersättningen enligt 1–3 mom. höjs med 20 procent för medföljande make och 10 procent för varje medföljande barn. Förhöjningen betalas om en familjemedlem flyttar till tjänstemannens stationeringsort inom sex månader efter ingången av tjänstemannens tjänstgöringsperiod och bor i samma hushåll som tjänstemannen i minst elva månader.
Om tjänstemannen mitt under utlandstjänstgöringen förordnas till uppgiften som chef för beskickningen på samma stationeringsort, betalas tjänstemannen skillnaden mellan den tidigare utrustningsersättningen och ersättningen i den nya uppgiften.
6 §Betalning av utrustningsersättning
Utrustningsersättning betalas tidigast fyra månader innan tjänstgöringsperioden inom utrikesrepresentationen börjar. Makens och barnets andel av utrustningsersättningarna betalas dock tidigast fyra månader innan maken eller barnet flyttar till stationeringsorten.
3 kap.Flyttersättning
7 § (5.7.2019/889)Flyttersättning
Det kalkylerade antalet kubikmeter flyttgods som ligger till grund för ersättningen vid flyttning till en oinredd bostad framgår av bilaga 5 till denna förordning. En medföljande make höjer antalet kubikmeter med 7 och varje medföljande barn med 5.
Om bostaden på stationeringsorten är inredd, kalkyleras det 5 kubikmeter flyttgods för en tjänsteman, dock 10 kubikmeter på stationeringsorter utanför Europa. I de fall som avses i detta moment höjer första medföljande familjemedlem antalet kubikmeter med 5 och övriga med 3. Eventuellt möblemang som anskaffats för representation inverkar inte på ersättningen vid flyttning till en inredd bostad.
Om en familjemedlem flyttar separat, betalas i flyttersättning familjemedlemmens andel av den totala ersättningen.
Flyttersättningarnas belopp enligt kubikmeter och flyttrutt framgår av bilaga 6 till denna förordning.
Om flyttersättningen inte räcker till för att täcka de verkliga flyttkostnaderna, får utrikesministeriet av särskilda skäl bevilja en högre flyttersättning än vad som bestäms enligt denna paragraf.
8 §Betalning av flyttersättning
Flyttersättning betalas tidigast fyra månader före förflyttningsdagen. Makens eller barnets andel av flyttersättningen betalas dock tidigast fyra månader innan maken eller barnet flyttar till eller från stationeringsorten.
4 kap.Bostadsersättning
9 §Boendekostnader
Till de boendekostnader som ligger till grund för bostadsersättningen hänförs hyra för bostaden, avgifter för värme, vatten, gas, elektricitet och bilplats samt övriga nödvändiga boendekostnader i direkt anslutning till tjänstemannens boende.
I bostadsersättning kan även betalas nödvändiga boendekostnader föranledda av tillfälligt boende på hotell eller annat boende i sådana fall då den bostad som berättigar till bostadsersättning ännu inte står till tjänstemannens förfogande.
I bostadsersättning betalas även flyttkostnaderna föranledda av bostadsbyte.
10 §Boendearrangemang
Beskickningen administrerar boendeärendena på stationeringsorten. Bostadsersättningen erläggs genom att en bostad som staten hyr eller äger ställs till tjänstemannens förfogande. Av särskild orsak kan bostadsersättning betalas för en bostad som hyrts i tjänstemannens namn.
En ändring i antalet medföljande familjemedlemmar kan utgöra grund för byte av bostad, förutsatt att det sannolikt återstår minst två år av tjänstgöringsperioden, om inte något annat av särskild orsak besluts.
Avvikande från vad som bestäms i 1 mom. kan utrikesministeriet på tjänstemannens framställning godkänna att bostadsersättning betalas för en bostad som ägs av tjänstemannen eller av maken, eller som av någon annan orsak används av tjänstemannen. Bostadsersättningens belopp är då 50 procent av beloppet för bostadsersättningen enligt 12 §.
11 §Inredning av bostaden
Om tjänstemannens tjänstgöringsperiod vid en beskickning är minst 18 månader, anvisas tjänstemannen en oinredd bostad. För en tjänstgöringsperiod under 18 månader anvisas tjänstemannen en inredd bostad. Utrikesministeriet kan dock besluta om undantag till den föreskrivna huvudregeln, om det är befogat på grund av tillgången på bostäder eller av andra särskilda skäl.
12 §Bostadsersättningens storlek
Maximibeloppen för hyrorna ( hyrestak ) per stationeringsort som betalas i bostadsersättning enligt tjänstebenämning eller uppgift samt familjestorlek framgår av bilaga 9 till denna förordning. Avgiften för en eventuell bilplats ingår i hyrestaket.
Utrikesministeriet kan fastställa en kalkylerad hyra för statsägda bostäder som anvisas tjänstemännen, enligt vilken hyrestaksbestämmelserna tillämpas på bostaden.
På beslut av utrikesministeriet får hyrestaket i enskilda fall överskridas, om representationsuppgifter avsevärt utöver det vanliga kräver det eller det föreligger andra särskilda skäl.
13 § (5.7.2019/889)Tjänstebostad för beskickningschef
Utrikesministeriet beslutar om anvisande av tjänstebostad till en beskickningschefs förfogande. I frågor som hänför sig till en beskickningschefs tjänstebostad tillämpas inte 10 § 2 och 3 mom. eller 11 och 12 §.
5 kap.Utbildningsersättning
14 § (5.7.2019/889)Utbildningsersättning
I utbildningsersättning betalas de inskrivnings-, termins-, elevförsäkrings- och skoltransportavgifter som skolan tar ut samt andra nödvändiga kostnader.
Vidare betalas utgifterna för skolbespisningen, om de inte ingår i terminsavgiften, dock högst 1 050 euro per läsår. Om barnet inte deltar i skolbespisningen, betalas 525 euro per läsår i bidrag för måltidskostnader. Om ersättningen endast omfattar en del av läsåret, är beloppet motsvarande andel av ersättningen för hela läsåret.
För anskaffning av läromedel som behövs inom den grundläggande utbildningen betalas till tjänstemannen 370 euro per barn och läsår, om läromedelskostnaderna inte ingår i terminsavgiften.
Kostnader som föranleds av gymnasieutbildning eller grundläggande yrkesutbildning betalas, om barnet inte har fullgjort lärokursen för gymnasiet eller en yrkesläroanstalt enligt det finländska skolsystemet.
För ett barn som går i skola i Finland och vars boendeform har godkänts av ministeriet betalas i utbildningsersättning 85 procent av det belopp som betalas för boendet, dock högst 2 270 euro i månaden under skolans läsår.
I utbildningsersättning för ett barn som bor på ett elevhem i anslutning till en läroanstalt i Finland betalas inackorderingsavgiften, dock högst 480 euro i månaden under skolans läsår.
I utbildningsersättning för ett barn som går i skola i ett tredje land betalas högst 480 euro i månaden, internatavgifterna medräknade, under skolans läsår.
6 kap.Dagvårdsersättning
15 § (24.9.2024/537)Dagvårdsersättning
I dagvårdsersättning betalas skäliga vårdavgifter och motsvarande nödvändiga avgifter som daghemsplatsen tar ut till den del de överskrider självkostnadsandelen.
Dagvårdsersättningens självkostnadsandel är 217 € i månaden räknat från det vården inleddes.
Dagvårdsersättning betalas också för dagvård av barn under tre år. Självkostnaden för dagvård för barn under tre år är dock 434 € i månaden, om tjänstemannen eller maken har rätt till hemvårdsstöd för barnet i fråga.
Dessutom betalas daghemmets utgifter för måltider, om de inte ingår i vårdavgiften, dock högst 1 050 € per år i dagvård. Om barnet inte deltar i daghemmets måltider, betalas 525 € per år i dagvård i bidrag för måltidskostnader. Om ersättningen endast omfattar en del av året i dagvård, är beloppet en motsvarande andel av ersättningen för ett helt år i dagvård.
När barnet flyttar bort från stationeringsorten eller övergår till att omfattas av utbildningsersättningen, beräknas självkostnadsandelen och ersättningens maximibelopp för tidsperioden i fråga proportionellt i motsvarande mån av det årliga beloppet.
6 a kap. (25.3.2022/197)
6 a kap har upphävts genom F 25.3.2022/197 .
7 kap.Reseersättningar
16 §Ersättning för flyttresa
Ersättning för flyttresa inom Europa och Ankara kan betalas utifrån att den företagits med eget fordon, även om det inte vore det förmånligaste resesättet. Dagpenningen för flyttresan för ett barn är 50 procent av beloppet som betalas tjänstemannen. I övrigt betalas tjänstemannens och familjemedlemmarnas flyttersättning i enlighet med statens resereglemente. (24.9.2024/537)
För ett hembiträdes flyttresa betalas resekostnaderna och transportkostnaderna för högst 20 kilogram flyttgods utan eskort.
17 § (24.9.2024/537)Ersättning för semesterresa hem
I ersättning för semesterresa hem betalas för en resa tur och retur för varje full ettårsperiod från tjänstgöringsperiodens början och för ytterligare en resa om tjänstgöringsperioden överskrider ettårsperioderna med minst nio månader. På varandra följande tjänstgöringsperioder vid olika beskickningar räknas samman.
För Moskva betalas ersättning för tre resor tur och retur för varje full ettårsperiod från tjänstgöringsperiodens början.
Vid stationeringsorter med hög säkerhetsrisk betalas ersättning för tre resor tur och retur för varje full ettårsperiod från tjänstgöringsperiodens början och för ytterligare en resa för varje fyramånadersperiod om tjänstgöringsperioden överskrider ettårsperioderna med minst fyra månader.
I ersättning betalas resekostnaderna tur och retur till Helsingfors i tillämpliga delar i enlighet med statens resereglemente, dock inte lokala resekostnader. Vid över 20 timmars flygresor uppkommer ytterligare rätt till ersättning för inkvarteringskostnader enligt statens resereglemente för en övernattning under resan.
Utrikesministeriet kan fastställa ersättningarnas maximibelopp per stationeringsort utifrån uppskattade resekostnader för en resa mellan stationeringsorten och Helsingfors.
Semesterresan hem bör göras inom 18 månader från början av varje fulla ett års tjänstgöringsperiod.
18 §Ersättning för besöksresa
Ersättning för besöksresa betalas för högst två besöksresor tur och retur per full ettårsperiod från tjänstgöringsperiodens början och för ytterligare en resa om tjänstgöringsperioden överskrider ettårsperioderna med minst sex månader. På varandra följande tjänstgöringsperioder vid olika beskickningar räknas samman. (23.2.2016/144)
Om makar som tjänstemän har förordnats till olika stationeringsorter har de rätt till sammanlagt högst två tur- och returresor per år.
I besöksreseersättning betalas resekostnaderna i tillämpliga delar i enlighet med statens resereglemente, dock inte lokala resekostnader. Vid över 20 timmars flygresor uppkommer därtill rätt till ersättning för inkvarteringskostnaderna för en övernattning under resan.
18 a § (25.3.2022/197)
18 a § har upphävts genom F 25.3.2022/197 .
18 b § (5.12.2014/1020)Ersättning för användning av tjänstebil
Till kostnaderna som ersättningen för användning av tjänstebil grundar sig på räknas kapital- och driftskostnaderna för privat användning av tjänstebil. Ersättningen sker genom att beskickningens tjänstebil i enlighet med de begränsningar som bestäms närmare i denna förordning avgiftsfritt anvisas för privat användning av beskickningschefen. Privat användning ska registreras i körjournalen.
En tjänstebil är primärt avsedd för skötseln av tjänsteuppgifter och följaktligen ska den privata användningen anpassas så att den inte är till förfång för skötseln av beskickningens tjänsteuppgifter. Privat användning är tillåten på de grunder som anges i 10 § 5 mom. i lagen om ersättningar inom utrikesrepresentationen med följande begräsningar:
för resor mellan tjänstebostaden och beskickningskansliet är användning tillåten utan begränsningar,
i beskickningar där förhållandena är i klasserna 6–15 är det dessutom tillåtet med privata körningar upp till 10 000 km om året, och
i övriga beskickningar är det dessutom tillåtet med privata körningar upp till 4 000 km om året.
18 c § (5.7.2019/889)Transporttjänster
På grund av säkerhetsskäl och lokala förhållanden får beskickningarna i Kabul, Abuja, Ramallah och Bagdad ordna transporttjänster för tjänstemän. Tjänstemännen får använda dessa tjänster för nödvändiga lokala resor.
19 § (28.8.2017/600)Ersättning för begravningsresa
I ersättning för begravningsresa betalas resekostnaderna tur och retur för en resa till Helsingfors i tillämpliga delar i enlighet med statens resereglemente, dock inte lokala resekostnader. Vid över 20 timmars flygresor uppkommer därtill rätt till ersättning för inkvarteringskostnaderna för en övernattning under resan.
För resa annanstans än till Helsingfors betalas ersättningen på motsvarande sätt, dock högst till det belopp som hade betalats för en resa till Helsingfors.
8 kap.Övriga ersättningar
20 § (18.8.2011/966)Representationsersättning
Representationsersättningen fastställs på basis av faktiska kostnader eller priser per enhet. Priserna per enhet för representationsersättningar finns i bilaga 7 till denna förordning.
Priset per enhet är ersättning för anskaffning och tillredning av mat och dryck. I priset ingår också dekorationer och annat material samt allmänna utgifter. Serveringen ska dimensioneras enligt den måltidskategori som priset per enhet räknas på.
För lunch och middag finns två ersättningskategorier: normal och krävande. Ersättning enligt den krävande kategorin kan godkännas, om tillställningens anledning eller tema eller gästernas höga ställning ställer ovanligt höga krav på mat och dryck.
Om en gäst ger återbud samma dag som en tillställning ordnas eller uteblir utan att meddela detta, ersätts 30 procent av priset per enhet.
21 § (27.2.2018/156)Ersättning på grund av ogynnsamma förhållanden
Ersättning på grund av ogynnsamma förhållanden betalas på de stationeringsorter för vilka fastställts klassificering av förhållandena och ersättningsbelopp enligt bilaga 8 till denna förordning. Ersättningen höjs med 50 procent om maken följer med och med 25 procent för varje medföljande barn.
Ersättningen på grund av ogynnsamma förhållanden inbegriper kalkylmässigt ersättning för behövliga underhållsresor som krävs för nödvändiga anskaffningar, underhåll och rekreation.
Vid betalning av ersättning på grund av ogynnsamma förhållanden iakttas i tillämpliga delar vad som föreskrivs i denna förordning om betalning av ortstillägg.
9 kap.Särskilda bestämmelser
22 §Ersättning för makar som förordnats till samma stationeringsort
När makar som arbetar som tjänstemän eller som tjänsteman och utstationerad arbetstagare inom utrikesförvaltningen har förordnats till samma stationeringsort betalas ortstillägget och ersättningen på grund av ogynnsamma förhållanden nedsatt med 10 procent.
23 § (23.3.2023/472)Stationeringsorter med hög säkerhetsrisk
Stationeringsorter med hög säkerhetsrisk finns i den högsta förhållandeklassen enligt bilaga 8 till denna förordning. En tjänsteman som förordnats till dessa orter har inte rätt till ersättning för medföljande familjemedlem eller för en familjemedlems besöksresa till stationeringsorten.
24 §Ersättningarnas betalningsvaluta
Utrikesministeriet bestämmer i vilken valuta ersättningarna skall betalas.
25 §Justering av ersättningsbeloppen
De ersättningsbelopp som fastställts i denna förordning och de tabellers som bifogats som bilagor till denna justeras vid behov så att de motsvarar de förändrade förhållandena.
26 § (13.2.2020/79)Beslutanderätt
Beskickningen beslutar om
beviljande av bostadsersättning i de fall där bostadsersättningens belopp har fastställts i bilaga 9 till denna förordning,
beviljande av representationsersättning,
betalning av ersättning för semesterresa hem, vid sidan av utrikesministeriet,
beviljande av utbildningsersättning i de fall där barnet fortsätter i samma skola som utrikesministeriet genom sitt beslut har godkänt, och
beviljande av dagvårdsersättning i de fall där barnet fortsätter på samma dagvårdsplats som utrikesministeriet genom sitt beslut har godkänt.
I övriga fall fattas besluten om beviljande av ersättningar av utrikesministeriet i enlighet med 3 § i lagen om ersättningar inom utrikesrepresentationen (596/2006) .
27 §Ikraftträdande
Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2011. Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan den träder i kraft.
Beskickningen beslutar om beviljande av bostadsersättning i enlighet med de bestämmelser som gällde vid denna förordnings ikraftträdande tills bilaga 9 i enlighet med 12 § i denna förordning träder i kraft.
Bilaga 1 (25.3.2025/117)
Ortstilläggens grundvärden
Tjänstebenämning eller uppgift | Grundvärde euro per år |
Chef för diplomatisk beskickning eller generalkonsulat (kravnivå 1–3) | 36 160,02 |
Chef för diplomatisk beskickning eller generalkonsulat (kravnivå 4–5) | 35 747,94 |
Ledande tjänsteman för diplomatisk beskickning, II-tjänsteman (Berlin, Genéve, London, Moskva, Nato-representationen, New Delhi, Paris, Peking, Stockholm, Tallinn, Washington, FN-representationen), Coreper I- eller COPS-ambassadör (EU-representationen), administrationschef (EU-representationen), konsulatschef | 26 888,22 |
Övrigt utrikesråd, ambassadsråd, specialsakkunnig i lönegrupp I, polisens specialsakkunnig, specialsakkunnig, gränsbevakning, kommunikations- och Finlandsbildsattaché eller presstjänsteman | 21 840,24 |
Utrikessekreterare, andre sekreterare (administrativa ärenden), specialsakkunnig i lönegrupp II, polisens specialsakkunnig, specialsakkunnig, gränsbevakning, kommunikations- och Finlandsbildsattaché eller presstjänsteman | 19 264,74 |
Attaché, attaché (administrativa ärenden), specialsakkunnig i lönegrupp III, polisens specialsakkunnig, specialsakkunnig, gränsbevakning, kommunikations- och Finlandsbildsattaché eller presstjänsteman | 16 895,28 |
Avdelningssekreterare | 14 113,74 |
Övriga | 13 083,54 |
Bilaga 2 (17.9.2021/842)
Likställda tjänstebenämningar
Tillämplig tjänstebenämning | Tjänstebenämning |
Utrikesråd | Fastighetschef, konsultativ tjänsteman, ekonomichef, chef för dataförvaltning, säkerhetschef |
Ambassadråd | Specialforskare, handelsråd, utvecklingspolitisk rådgivare, lagstiftningsråd, redovisningschef, IT-chef, överinspektör, datasäkerhetschef, webbkommunikationschef |
Utrikessekreterare | Handelssekreterare, translator, utbildningsplanerare, lagstiftningssekreterare, jurist, ekonomiplanerare, inspektör, informatör, datakommunikationsspecialist, forskare, forskningssekreterare, kommunikationsplanerare, sakkunnig (personalärenden), planerare |
Andre sekreterare (administrativa ärenden) | Kamrer |
Administrativ medarbetare | Regional informatör, upphandlingssekreterare, personalsekreterare |
Avdelningssekreterare | EU-rådgivare, projektassistent |
Byråsekreterare | Webbsekreterare, telekommunikationssekreterare |
Bilaga 3 (25.3.2025/117)
DYRORTSKLASSERNA FÖR UTRIKESREPRESENTATIONENS STATIONERINGSORTER OCH KOEFFICIENTERNA 1.4.2025 | ||
Stationeringsort | Koefficient | |
Bern | 1,550 | |
Genéve | ||
Hongkong | ||
1,500 | ||
1,450 | ||
New York | 1,400 | |
Singapore | ||
Ramallah | 1,350 | |
Reykjavik | ||
Tel Aviv | ||
Köpenhamn | 1,300 | |
Los Angeles | ||
Oslo | ||
Peking | 1,250 | |
Shanghai | ||
Seoul | ||
Washington | ||
Abu Dhabi | 1,200 | |
Buenos Aires | ||
Riyadh | ||
Bryssel | 1,150 | |
Doha | ||
Ottawa | ||
Tokyo | ||
Stockholm | ||
Wien | ||
Yangon | ||
Aten | 1,100 | |
Berlin | ||
Canberra | ||
Dakar | ||
Dublin | ||
Haag | ||
Houston | ||
London | ||
Paris | ||
Rom | ||
Strasbourg | ||
Addis Abeba | 1,050 | |
Bangkok | ||
Jakarta | ||
Lima | ||
Maputo | ||
Mexico City | ||
Prag | ||
Riga | ||
Tallinn | ||
Beirut | 1,000 | |
Budapest | ||
Lissabon | ||
Madrid | ||
Moskva | ||
Nicosia | ||
Rabat | ||
Vilnius | ||
Ankara | 0,950 | |
Belgrad | ||
Bogotá | ||
Brasília | ||
Bukarest | ||
Hanoi | ||
Manila | ||
Nairobi | ||
Santiago de Chile | ||
São Paulo | ||
Warszawa | ||
Zagreb | ||
Alger | 0,900 | |
Astana | ||
Dar es Salaam | ||
Kuala Lumpur | ||
Mumbai | ||
New Delhi | ||
Pristina | ||
Sofia | ||
Bagdad | 0,850 | |
Pretoria | ||
Abuja | 0,800 | |
Islamabad | ||
Kiev | ||
Lusaka | ||
Tunis | ||
Kabul | 0,750 | |
Kathmandu | ||
Minsk | ||
Teheran | ||
Windhoek | ||
Kairo | 0,700 | |
0,650 | ||
Damaskus | 0,600 |
Bilaga 4 (25.3.2025/117)
Utrustningsersättningarnas belopp
Tjänstebenämning eller uppgift | Utrustningsersättning euro |
Chef eller ledande tjänsteman för diplomatisk beskickning eller generalkonsulat, II-tjänsteman (Berlin, Genève, London, Moskva, Nato-representationen, New Delhi, Paris, Peking, Stockholm, Tallinn, Washington, FN-representationen), Coreper I- eller COPS-ambassadörer (EU-representationen), administationschef (EU-representationen), konsulatschef | 14 994 |
Övriga utrikesråd, ambassadråd samt specialsakkunniga, polisens specialsakkunniga, sakkunniga i gränsbevakningsfrågor, kommunikations- och Finlandsbildsattaché eller presstjänstemän i lönegrupp I | 13 158 |
Utrikessekreterare, attachéer samt specialsakkunniga, polisens specialsakkunniga, sakkunniga i gränsbevakningsfrågor, kommunikations- och Finlandsbildsattaché eller presstjänstemän i lönegrupp II eller III | 11 118 |
Administrativa utrikessekreterare,administrativa attachéer, avdelningssekreterare | 7 548 |
Övriga | 5 406 |
Antal hela år sedan föregående förflyttningsdag som berättigade till ersättning | Procentandel av full ersättning |
3 år | 30 % |
4 år | 40 % |
5 år | 50 % |
6 år | 60 % |
7 år | 70 % |
8 år | 80 % |
9 år | 90 % |
Bilaga 5 (25.3.2025/117)
Maximala kubikmetrar flyttgods
Tjänstebenämning eller uppgift | Maximal kubikmeter flyttgods m³ |
Beskickningschef | 30 |
Ledande tjänsteman för diplomatisk beskickning, II-tjänsteman (Berlin, Genėve, London, Moskva, Nato-representationen, New Delhi, Paris, Peking, Stockholm, Tallinn, Washington, FN-representationen), Coreper I- och COPS-ambassadör (EU-representationen), administrationschef (EU-representationen), konsulatschef | 40 |
Övrigt utrikesråd, ambassadsråd, specialsakkunnig, polisens specialsakkunnig, specialsakkunnig, gränsbevakning, kommunikations- och Finlandsbildsattaché och presstjänsteman i I lönegrupp | 35 |
Utrikessekreterare, attaché, specialsakkunnig, polisens specialsakkunnig, specialsakkunnig, gränsbevakning, kommunikations- och Finlandsbildsattaché och presstjänsteman i II eller III lönegrupp | 30 |
Andre sekreterare (administrativa ärenden), attaché (administrativa ärenden), avdelningssekreterare | 25 |
Övriga | 20 |
Bilaga 6 (25.3.2025/117)
Flyttningsersättning och flyttningsvägarna
Flyttningsersättning enligt flyttningsrätt och flyttningsväg
Flyttningsersättning € enligt väggrupp | |||||
Flyttningsrätt m³ | A | B | C | D | E |
60 – | 10 500 | 12 300 | 14 200 | 17 000 | 20 300 |
55 – 59 | 10 000 | 11 600 | 13 400 | 16 000 | 19 100 |
50 – 54 | 9 500 | 10 900 | 12 600 | 15 000 | 17 900 |
45 – 49 | 8 000 | 10 200 | 11 800 | 14 000 | 16 700 |
40 – 44 | 7 500 | 9 500 | 11 000 | 13 000 | 15 500 |
35 – 39 | 7 000 | 8 800 | 10 200 | 12 000 | 14 300 |
30 – 34 | 6 500 | 8 100 | 9 400 | 11 000 | 13 100 |
25 – 29 | 6 000 | 7 400 | 8 600 | 10 000 | 11 900 |
20 – 24 | 5 500 | 6 700 | 7 800 | 9 000 | 10 700 |
15 – 19 | 5 000 | 6 000 | 7 000 | 8 000 | 9 500 |
10 – 14 | 4 000 | 4 500 | 5 500 | 6 500 | 8 500 |
5 – 9 | 3 000 | 3 500 | 4 000 | 5 000 | 7 000 |
Flyttningsvägar
Från | Till | Grupp | Undantagsfall |
Helsingfors | Haag, Köpenhamn, Oslo, Riga, Tallinn, Stockholm, Vilnius | A | |
Bagdad, Belgrad, Berlin, Bern, Bryssel, Budapest, Bukarest, Dublin, Genève, Kabul, Kiev, Minsk, Prag, Sofia, Strasbourg, Warszawa, Wien, Zagreb | B | ||
Abu Dhabi, Aten, Bangkok, Beirut, Doha, Damaskus, Hanoi, Hongkong, Islamabad, Jakarta, Katmandu, Kuala Lumpur, Lissabon, London, Madrid, Manila, Mumbai, New Delhi, Nicosia, Paris, Peking, Ramallah, Riyadh, Rom, Shanghai, Singapore, Teheran, Tel Aviv, Yangon | C | ||
Abuja, Addis Abeba, Alger, Ankara, Dakar, Dar es Salaam, Houston, Kairo, Los Angeles, Maputo, Moskva, Nairobi, New York, Ottawa, Pristina, Rabat, Reykjavik, Seoul, Tokyo, Tunis, Washington, Windhoek | D | ||
Astana, Bogotá, Brasília, Buenos Aires, Canberra, Lima, Lusaka, Mexico City, Pretoria, Santiago de Chile, São Paulo | E | ||
De nordiska och baltiska länderna (Köpenhamn, Oslo, Riga, Stockholm, Tallinn, Vilnius) | inrikes eller till ett grannland (< 500 km) | A | Riga, Stockholm, Tallinn -> Helsingfors A |
inom området (> 500 km), Mellan- och Västeuropa | A | Köpenhamn, Oslo, Vilnius -> Helsingfors A | |
Sydosteuropa och västra Balkan, Bagdad, Kabul | B | De baltiska länderna-> Moskva B De baltiska länderna -> Kiev B Riga, Tallinn -> Minsk B Vilnius -> Minsk A De nordiska länderna och baltiska länderna -> Ankara D | |
Medelhavet, London, Paris, Asien, Mellanöstern | C | Köpenhamn, Oslo, Stockholm -> Kiev, Minsk, Moskva C Köpenhamn, Oslo, Stockholm -> Australien E | |
Nord-, Öst- ja Västafrika, Nordamerika, Ankara, Moskva, Pristina, Reykjavik, Seoul, Tokyo | D | ||
Central- och Sydamerika, Australien, Astana, Lusaka, Pretoria, Washington | E | ||
Reykjavik | Helsingfors, Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet, Mellan- och Västeuropa, Medelhavet, Nordamerika (förutom Los Angeles), de nordiska länderna och baltiska länderna, Ryssland, Ukraina, Vitryssland | D | |
Asien, Australien, Öst-, Mellan- och Sydafrika, Central- och Sydamerika, Mellanöstern, Los Angeles, Nordafrika | E | ||
Mellan och Västeuropa (Berlin, Bern, Bryssel, Budapest, Dublin, Genève, Haag, London, Paris, Prag, Strasbourg, Warszawa, Wien) | inrikes eller till ett grannland (< 500 km) | A | |
inom området (> 500 km), Helsingfors, Sydost- och Mellaneuropa, de nordiska länderna och baltiska länderna, Ukraina, Vitryssland, Medelhavet, Nordafrika | B | Dublin och London -> Sydosteuropa, Ankara C London, Paris -> Helsingfors C | |
Asien, Mellanöstern, London, Paris, Ankara | C | London, Paris, Ankara -> Seoul, Tokyo D | |
Öst- och Västafrika, Nordamerika, Moskva, Reykjavik | D | ||
Central- och Sydamerika, Sydafrika, Australien | E | ||
Medelhavet (Aten, Lissabon, Madrid, Nicosia, Rom) | inrikes eller till ett grannland (> 500 km), Nordafrika | A | |
Sydosteuropa, Mellan- och Västeuropa, de nordiska länderna och baltiska länderna | B | Aten, Nicosia, Rom -> Belgrad, Ankara C | |
Asien, Helsingfors, Mellanöstern, Kiev, Minsk | C | Medelhavet -> Seoul, Tokyo D | |
Moskva, Öst- ja Västafrika, Nordamerika, Reykjavik | D | ||
Australien, Sydafrika, Central- och Sydamerika | E | ||
Sydosteuropa, västra Balkan ja Turkiet (Ankara, Belgrad, Bukarest, Pristina, Sofia, Zagreb) | inrikes eller till ett grannland (< 500 km) | A | |
inom området (> 500 km), Mellan- och Västeuropa, Medelhavet, Ukraina, Vitryssland | B | Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet -> Dublin, London C | |
Helsingfors, de nordiska länderna och baltiska länderna, Mellanöstern, Moskva | C | Pristina, Ankara -> Helsingfors, de nordiska länderna och baltiska länderna D Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet -> Aten, Nicosia, Rom B | |
Asien, Nord-, Öst- och Västafrika, Nordamerika, Reykjavik | D | Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet -> Beirut, Ramallah, Tel Aviv C | |
Australien, Sydafrika, Central- och Sydamerika | E | ||
Nordafrika (Alger, Kairo, Rabat, Tunis) | inom området, Medelhavet | A | |
Mellan- och Västeuropa, Sydosteuropa, västra Balkan ja Turkiet | B | ||
Öst- ja Västafrika, Mellanöstern, de nordiska länderna och baltiska länderna | C | Kairo -> Beirut, Ramallah, Tel Aviv B | |
Helsingfors, Asien, Sydafrika, Ryssland, Ukraina, Vitryssland | D | ||
Australien, Central- och Sydamerika, Nordamerika, Reykjavik | E | ||
Mellanöstern (Abu Dhabi, Bagdad, Beirut, Doha, Ramallah, Riyadh, Teheran, Tel Aviv) | inom området | B | Ramallah -> Tel Aviv A |
Helsingfors, Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet, Mellan- och Västeuropa, Nordafrika, de nordiska länderna och baltiska länderna, Medelhavet | C | Beirut, Ramallah, Tel Aviv -> Aten, Nicosia, Rom, Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet B Beirut, Ramallah, Damaskus, Tel Aviv -> Kairo B | |
Asien, Öst-, Väst- och Sydafrika, Ryssland, Ukraina, Vitryssland | D | Mellanöstern -> Islamabad, Kabul, Mumbai, New Delhi C | |
Australien, Central- och Sydamerika, Nordamerika, Reykjavik | E | ||
Öst-, Väst- och Sydafrika (Abuja, Addis Abeba, Dakar, Dar es Salaam, Lusaka, Maputo, Nairobi, Pretoria, Windhoek) | inom området | B | |
Asien, Nordafrika, Medelhavet | C | ||
Helsingfors, Australien, Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet, Mellan- och Västeuropa, Mellanöstern, de nordiska länderna och baltiska länderna, Ryssland, Ukraina, Vitryssland | D | ||
Central- och Sydamerika, Nordamerika, Reykjavik | E | ||
Asien (Astana, Bangkok, Hanoi, Hongkong, Islamabad, Jakarta, Kabul, Kathmandu, Kuala Lumpur, Manila, Mumbai, New Delhi, Peking, Shanghai, Singapore, Seoul, Tokyo, Yangon) | inom område | B | Bangkok, Hanoi, Hongkong, Jakarta, Kuala Lumpur, Peking, Shanghai, Singapore, Seoul, Tokyo, Yangon -> Astana, Islamabad, Kabul, Kathmandu, Mumbai, New Delhi C |
Afrika, Australien, Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet, Mellan- och Västeuropa, Los Angeles, de nordiska länderna och baltiska länderna, Medelhavet | C | Kabul, Seoul, Tokyo -> de nordiska länderna och baltiska länderna, Mellan- och Västeuropa, Medelhavet, Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet D | |
Helsingfors, Medelhavet, Nordamerika (förutom Los Angeles), Ryssland, Ukraina, Vitryssland | D | Kabul -> Central- och Sydamerika EIslamabad, Kabul, Mumbai, New Delhi -> Medelhavet D | |
Central- och Sydamerika, Reykjavik | E | ||
Australien (Canberra) | inom området | A | |
Asien, Afrika, Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet, Mellan- och Västeuropa, Los Angeles, Medelhavet | C | ||
Central- och Sydamerika, Medelhavet, Nordamerika (förutom Los Angeles), de baltiska länderna | D | ||
De nordiska länderna, Ryssland, Ukraina, Vitryssland | E | ||
Nordamerika (Houston, Los Angeles, New York, Ottawa, Washington) | inom området | B | New York -> Washington ALos Angeles -> Ottawa C |
Central- och Sydamerika, Reykjavik | C | Los Angeles-> Reykjavik D | |
Asien, Australien, Helsingfors, Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet, Mellan- och Västeuropa, Nordafrika, de nordiska länderna och baltiska länderna, Medelhavet | D | Los Angeles-> Nordafrika E | |
Öst-, Västra- och Sydafrika, Mellanöstern, Ryssland, Ukraina, Vitryssland | E | ||
Central- och Sydamerika (Bogotá, Brasília, Buenos Aires, Lima, Mexico City, Santiago de Chile, São Paulo) | inom Sydamerika | B | |
inom Centralamerika | B | ||
från Central- till Sydamerika | C | ||
Asien, Australien, Nordamerika | D | Mexico City -> New York, Washington C Mexico City -> Houston, Los Angeles B Central- och Sydamerika -> Kabul E | |
Helsingfors, Afrika, Sydosteuropa, västra Balkan och Turkiet, Mellan- och Västeuropa, Mellanöstern, de nordiska länderna och baltiska länderna, Reykjavik, Ryssland, Ukraina, Vitryssland, Medelhavet | E | ||
Ryssland, Ukraina, Vitryssland (Moskva, Kiev, Minsk) | Helsingfors, inom Ryssland, Ukraina, Vitryssland | A | Kiev, Minsk -> Helsingfors B Moskva -> Helsingfors D |
De nordiska länderna och baltiska länderna | B | ||
Mellan- och Västeuropa, Medelhavet, Sydosteuropa, västra Balkan, Turkiet | C | ||
Asien, Mellanöstern, Nordafrika, Reykjavik | D | ||
Australien, Öst-, Väst- och Sydafrika, Central- och Sydamerika och Nordamerika | E |
Bilaga 7 (25.3.2025/117)
Priserna per enhet för representationsersättningar
Priserna per enhet för representation i hemmet är fastsatta för lunch, middag, bufféservering och cocktailmottagning samt också för brunch, lättlunch och lättare servering såsom frukost, kaffe eller drinkar.
För lunch och middag finns två ersättningskategorier: normal och krävande. Grundregeln är att ersättning betalas enligt den normala kategorin. Ersättning enligt den krävande kategorin kan godkännas, om tillställningens anledning/tema eller gästernas höga ställning ställer ovanligt höga krav på mat och dryck. Ersättning enligt den krävande kategorin kan erläggas för tillställningar med högt uppsatta gäster som är viktiga för representationens uppdrag (t.ex. högsta ledningen inom statsförvaltningen, företagsvärlden eller kulturlivet). Denna ersättningskategori gäller därmed i huvudsak beskickningscheferna. För bufféservering finns det också två ersättningskategorier där den högre kategorin förutsätter att alla gäster sitter vid dukade bord.
Mottagningens ersättning per enhet utbetalas till fullt belopp för 1–100 gäster. När antalet gäster ökar sjunker ersättningen per enhet (% av fullt belopp) som följer:
1) 101–200 personer 80 %
2) 201–300 personer 60 %
3) 301 eller fler 40 %.
Priserna per enhet anger högsta belopp. I regel skall serveringen dimensioneras enligt den måltidskategori som priset per enhet räknas på. Om det är ändamålsenligt att ordna en tillställning med mindre servering skall faktureringen ske enligt ett pris som är lägre än priset per enhet.
Priset per enhet är ersättning för anskaffning och tillredning av mat och dryck. I priset ingår också dekorationer och annat material samt allmänna utgifter. Därutöver kan ersättning betalas för utgifter som anges särskilt i reglerna för representationsarbete.
PRISERNA PER ENHET FÖR REPRESENTATION I HEMMET 1.4.2025
Stationeringsort | Lunch | Brunch, | Middag | Buffé | Mottagning | Frukost,kaffeservering | |||
Normal | Krävande | lättlunch | Normal | Krävande | Lägre | Högre | |||
Abu Dhabi | 43 | 57 | 33 | 57 | 72 | 35 | 52 | 20 | 12 |
Abuja | 39 | 53 | 29 | 53 | 67 | 30 | 46 | 18 | 10 |
Addis Abeba | 36 | 48 | 27 | 48 | 63 | 28 | 41 | 17 | 9 |
Alger | 34 | 45 | 26 | 45 | 56 | 27 | 39 | 16 | 9 |
Ankara | 33 | 44 | 24 | 44 | 54 | 26 | 39 | 16 | 9 |
Astana | 35 | 46 | 26 | 46 | 57 | 28 | 40 | 16 | 9 |
Aten | 40 | 53 | 30 | 53 | 67 | 31 | 47 | 19 | 11 |
Bagdad | 34 | 44 | 25 | 44 | 55 | 27 | 39 | 16 | 9 |
Bangkok | 42 | 57 | 31 | 57 | 73 | 32 | 50 | 19 | 11 |
Beirut | 45 | 62 | 35 | 62 | 78 | 36 | 54 | 20 | 11 |
Belgrad | 36 | 48 | 27 | 48 | 60 | 29 | 42 | 17 | 10 |
Berlin | 41 | 55 | 31 | 55 | 69 | 32 | 48 | 19 | 11 |
Bern | 53 | 72 | 40 | 72 | 91 | 41 | 63 | 23 | 14 |
Bogotá | 35 | 47 | 26 | 47 | 59 | 28 | 41 | 17 | 10 |
Brasília | 35 | 47 | 26 | 47 | 60 | 27 | 41 | 16 | 9 |
Bryssel | 42 | 56 | 32 | 56 | 71 | 33 | 49 | 19 | 11 |
Budapest | 36 | 48 | 27 | 48 | 60 | 29 | 42 | 17 | 10 |
Buenos Aires | 42 | 55 | 32 | 55 | 69 | 33 | 49 | 19 | 11 |
Bukarest | 34 | 45 | 25 | 45 | 56 | 27 | 40 | 17 | 9 |
Canberra | 41 | 56 | 31 | 56 | 73 | 32 | 50 | 19 | 11 |
Dakar | 41 | 55 | 30 | 55 | 69 | 32 | 48 | 18 | 10 |
Damaskus | 31 | 41 | 23 | 41 | 52 | 25 | 36 | 15 | 8 |
Dar es Salaam | 39 | 52 | 29 | 52 | 66 | 30 | 46 | 18 | 10 |
Doha | 42 | 56 | 32 | 56 | 71 | 33 | 50 | 19 | 11 |
Dublin | 40 | 55 | 30 | 55 | 69 | 32 | 48 | 18 | 10 |
Geneve | 54 | 74 | 42 | 74 | 93 | 43 | 65 | 23 | 14 |
Haag | 41 | 56 | 31 | 56 | 70 | 32 | 48 | 18 | 10 |
Hanoi | 37 | 50 | 28 | 50 | 63 | 29 | 43 | 17 | 9 |
Hongkong | 53 | 73 | 40 | 73 | 93 | 41 | 64 | 23 | 13 |
Houston | 45 | 62 | 35 | 62 | 76 | 36 | 54 | 21 | 13 |
Islamabad | 32 | 42 | 23 | 42 | 53 | 24 | 37 | 15 | 8 |
Jakarta | 38 | 52 | 29 | 52 | 67 | 30 | 45 | 18 | 10 |
Kabul | 33 | 44 | 26 | 44 | 56 | 27 | 41 | 16 | 9 |
Kairo | 37 | 49 | 27 | 49 | 62 | 29 | 43 | 17 | 9 |
Kathmandu | 33 | 44 | 24 | 44 | 55 | 26 | 38 | 15 | 8 |
Kiev | 34 | 45 | 25 | 45 | 56 | 26 | 39 | 16 | 8 |
Kuala Lumpur | 37 | 49 | 27 | 49 | 62 | 29 | 43 | 17 | 9 |
Köpenhamn | 46 | 63 | 36 | 63 | 79 | 37 | 55 | 21 | 12 |
Lima | 37 | 50 | 28 | 50 | 63 | 29 | 42 | 17 | 9 |
Lissabon | 38 | 51 | 28 | 51 | 64 | 30 | 45 | 17 | 10 |
London | 43 | 57 | 33 | 57 | 71 | 34 | 50 | 19 | 11 |
Los Angeles | 45 | 62 | 35 | 62 | 76 | 36 | 54 | 21 | 13 |
Lusaka | 33 | 44 | 24 | 44 | 56 | 26 | 41 | 14 | 7 |
Madrid | 39 | 52 | 29 | 52 | 65 | 31 | 45 | 18 | 11 |
Manila | 37 | 49 | 27 | 49 | 62 | 29 | 43 | 17 | 9 |
Maputo | 38 | 50 | 30 | 50 | 61 | 31 | 45 | 17 | 10 |
Mexico City | 36 | 46 | 27 | 46 | 59 | 28 | 42 | 17 | 10 |
Minsk | 31 | 40 | 22 | 40 | 50 | 24 | 35 | 15 | 8 |
Moskva | 39 | 53 | 29 | 53 | 67 | 30 | 42 | 17 | 9 |
Mumbai | 35 | 47 | 26 | 47 | 59 | 28 | 41 | 16 | 9 |
Nairobi | 38 | 50 | 28 | 50 | 64 | 29 | 44 | 17 | 9 |
New Delhi | 36 | 48 | 26 | 48 | 60 | 28 | 42 | 16 | 9 |
New York | 47 | 63 | 36 | 63 | 78 | 38 | 53 | 21 | 13 |
Nicosia | 38 | 51 | 28 | 51 | 65 | 30 | 45 | 17 | 10 |
Oslo | 50 | 64 | 38 | 64 | 88 | 39 | 59 | 23 | 14 |
Ottawa | 42 | 57 | 32 | 57 | 72 | 33 | 50 | 19 | 11 |
Paris | 42 | 56 | 32 | 56 | 71 | 33 | 49 | 19 | 11 |
Peking | 51 | 69 | 40 | 69 | 82 | 41 | 60 | 21 | 13 |
Prag | 37 | 50 | 28 | 50 | 63 | 30 | 43 | 17 | 10 |
Pretoria | 34 | 46 | 25 | 46 | 58 | 27 | 40 | 16 | 9 |
Pristina | 35 | 46 | 26 | 46 | 58 | 28 | 41 | 17 | 9 |
Rabat | 37 | 49 | 27 | 49 | 62 | 29 | 43 | 17 | 9 |
Ramallah | 50 | 69 | 38 | 69 | 87 | 39 | 60 | 22 | 13 |
Reykjavik | 46 | 63 | 36 | 63 | 81 | 37 | 55 | 21 | 13 |
Riyadh | 41 | 56 | 31 | 56 | 71 | 32 | 49 | 18 | 10 |
Riga | 39 | 51 | 29 | 51 | 65 | 30 | 45 | 18 | 10 |
Rom | 40 | 55 | 30 | 55 | 69 | 32 | 48 | 18 | 10 |
Santiago de Chile | 36 | 48 | 27 | 48 | 60 | 28 | 42 | 16 | 9 |
São Paulo | 35 | 48 | 26 | 48 | 60 | 28 | 42 | 16 | 9 |
Seoul | 47 | 64 | 36 | 64 | 82 | 37 | 56 | 21 | 12 |
Shanghai | 51 | 69 | 40 | 69 | 82 | 41 | 60 | 21 | 13 |
Singapore | 48 | 65 | 37 | 65 | 82 | 38 | 57 | 20 | 12 |
Sofia | 36 | 47 | 26 | 47 | 60 | 28 | 41 | 16 | 9 |
Stockholm | 43 | 57 | 33 | 57 | 72 | 34 | 51 | 20 | 12 |
Strasbourg | 40 | 54 | 30 | 54 | 68 | 31 | 47 | 18 | 10 |
Tallinn | 39 | 52 | 29 | 52 | 65 | 31 | 46 | 18 | 11 |
Teheran | 30 | 40 | 22 | 40 | 49 | 24 | 34 | 14 | 7 |
Tel Aviv | 50 | 69 | 38 | 69 | 87 | 39 | 60 | 22 | 13 |
Tokyo | 48 | 66 | 37 | 66 | 84 | 38 | 58 | 21 | 12 |
Tunis | 33 | 43 | 24 | 43 | 55 | 26 | 38 | 15 | 8 |
Vilnius | 38 | 50 | 28 | 50 | 63 | 30 | 44 | 18 | 10 |
Warszawa | 35 | 46 | 26 | 46 | 58 | 28 | 41 | 17 | 9 |
Washington | 44 | 60 | 34 | 60 | 75 | 36 | 53 | 20 | 11 |
Wien | 41 | 55 | 31 | 55 | 69 | 33 | 48 | 19 | 11 |
Windhoek | 34 | 44 | 25 | 44 | 56 | 26 | 39 | 16 | 8 |
Yangon | 37 | 48 | 27 | 48 | 59 | 29 | 42 | 18 | 10 |
Zagreb | 36 | 48 | 27 | 48 | 61 | 29 | 42 | 17 | 10 |
Bilaga 8 (25.3.2025/117)
Klassificering av förhållandena och ersättningsbelopp
Förhållandeklassificering:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Söul | Abu Dhabi | Buenos Aires | Ankara | Astana |
Tokyo | Doha | Hongkong | Bangkok | Bogotá |
Kuala Lumpur | Brasília | Hanoi | ||
Pristina | Tunis | Lima | ||
Rabat | Minsk | |||
Santiago de Chile | Peking | |||
Windhoek | Riyadh | |||
São Paulo | ||||
Shanghai | ||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Alger | Moskva | Damaskus | Addis Abeba | Abuja |
Dakar | Mumbai | Katmandu | Beirut | |
Dar es Salaam | Tel Aviv Yangon | New Delhi | ||
Jakarta | Ramallah | |||
Kairo | Teheran | |||
Lusaka | ||||
Manila | ||||
Maputo | ||||
Mexico City | ||||
Nairobi | ||||
Pretoria |
11 | 12 | 13 |
Islamabad | Bagdad | |
Kabul | ||
Kiev |
Ersättningsbelopp:
Förhållandeklass | Euro i månaden |
1 | 211,19 |
2 | 288,46 |
3 | 365,72 |
4 | 442,99 |
5 | 520,25 |
6 | 597,52 |
7 | 674,78 |
8 | 752,05 |
9 | 829,31 |
10 | 906,07 |
11 | 983,84 |
12 | 1 061,11 |
13 | 1 138,37 |
Bilaga 9: MAXIMIBELOPP FÖR HYROR SOM BETALAS I BOSTADSERSÄTTNING (HYRESTAKET) PER STATIONERINGSORT(25.3.2025/117)
Bilaga 10 har upphävts genom F 28.8.2017/600 .
Ikraftträdelsestadganden
22.3.2011/278:
Denna förordning träder i kraft den 1 april 2011.
18.8.2011/966:
Denna förordning träder i kraft den 1 september 2011. Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan förordningen träder i kraft.
22.2.2012/95:
Denna förordning träder i kraft den 1 mars 2012. Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan förordningen träder i kraft.
24.8.2012/480:
Denna förordning träder i kraft den 1 september 2012. Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan den träder i kraft.
22.2.2013/168:
Denna förordning träder i kraft den 1 mars 2013. Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan den träder i kraft.
23.8.2013/633:
Denna förordning träder i kraft den 1 september 2013. Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan den träder i kraft.
26.2.2014/158:
Denna förordning träder i kraft den 1 mars 2014. Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan den träder i kraft.
22.8.2014/693:
Denna förordning träder i kraft den 1 september 2014. Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan den träder i kraft.
5.12.2014/1020:
Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2015.
24.2.2015/163:
Denna förordning träder i kraft den 1 mars 2015. Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan den träder i kraft.
18.8.2015/1103:
Denna förordning träder i kraft den 1 september 2015. Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan den träder i kraft.
10.12.2015/1473:
Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2016. Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan förordningen träder i kraft.
23.2.2016/144:
Denna förordning träder i kraft den 1 mars 2016.
26.9.2016/825:
Denna förordning träder i kraft den 1 oktober 2016.
21.2.2017/129:
Denna förordning träder i kraft den 1 mars 2017.
28.8.2017/600:
Denna förordning träder i kraft den 1 september 2017.
1.12.2017/832:
Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2018.
27.2.2018/156:
Denna förordning träder i kraft den 1 mars 2018.
27.8.2018/770:
Denna förordning träder i kraft den 1 september 2018.
26.2.2019/254:
Denna förordning träder i kraft den 1 mars 2019.
5.7.2019/889:
Denna förordning träder i kraft den 1 augusti 2019.
27.8.2019/973:
Denna förordning träder i kraft den 1 september 2019.
13.2.2020/79:
Denna förordning träder i kraft den 1 mars 2020.
Paragraferna 15 och 26 tillämpas dock första gången på ansökningar om ersättning för sådan dagvård som inleds den 1 augusti 2020 eller senare.
26.8.2020/651:
Denna förordning träder i kraft den 1 september 2020.
24.3.2021/263:
Denna förordning träder i kraft den 1 april 2021.
17.9.2021/842:
Denna förordning träder i kraft den 1 oktober 2021.
25.3.2022/197:
Denna förordning träder i kraft den 1 april 2022.
29.9.2022/838:
Denna förordning träder i kraft den 1 oktober 2022.
23.3.2023/472:
Denna förordning träder i kraft den 1 april 2023.
25.9.2023/946:
Denna förordning träder i kraft den 1 oktober 2023.
24.10.2023/985:
Denna förordning träder i kraft den 1 november 2023.
27.3.2024/140:
Denna förordning träder i kraft den 1 april 2024.
24.9.2024/537:
Denna förordning träder i kraft den 1 oktober 2024.
28.10.2024/572:
Denna förordning träder i kraft den 1 november 2024.
25.3.2025/117:
Denna förordning träder i kraft den 1 april 2025.