Go to front page
Statute Book of Finland

1247/2019

Statute Book of Finland

Statutes published in the Statute Book of Finland as text and as PDF facsimiles

Statsrådets förordning om ändring av 4 § i statsrådets förordning om vissa verksamheter som är förenade med låg risk för livsmedelssäkerheten

Type of statute
Förordning
Date of Issue
Date of publication
Statute Book of Finland
Författningstext

Text of original statute

Amendments and corrections are made to the up-to-date statute, not to the statute’s original text. Corrections are also published in the PDF version of the statute in the Statute Book.

I enlighet med statsrådets beslut

ändras i statsrådets förordning om vissa verksamheter som är förenade med låg risk för livsmedelssäkerheten ( 1258/2011 ) det inledande stycket i 4 § samt 4 § 2 och 3 punkten, sådana de lyder i förordning 164/2016, som följer:

4 §Hantering av animaliska livsmedel

Följande verksamheter ska anses som sådan verksamhet som avses i 13 § 3 mom. i livsmedelslagen. Dessutom ska verksamheterna enligt 1 och 4–7 punkten betraktas som verksamheter enligt artiklarna 1.3 d och e i hygienförordningen gällande livsmedel av animaliskt ursprung eller som verksamhet på vilken tillämpas nationella anpassningar enligt artikel 10 i den förordningen. På verksamheter som omfattas av punkterna 2 och 3 ska tillämpas nationella anpassningar enligt artikel 10 i ovannämnda förordning och ett särskilt undantag enligt artikel 12.1 a i kommissionens delegerade förordning (EU) 2019/624 om särskilda bestämmelser för utförandet av offentlig kontroll av produktion av kött och för produktions- och återutläggningsområden för levande musslor i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2017/625:


2) 

slakt av ren och styckning av renkött på ett primärproduktionsställe när primärproduktionsföretagaren överlåter högst 5 000 kilogram renkött per år direkt till konsumenten inom renskötselområdet enligt 2 § i renskötsellagen (848/1990),

3) 

tillverkning av torkat renkött på ett primärproduktionsställe när primärproduktionsföretagaren överlåter högst 500 kilogram torkat renkött per år direkt till konsumenten inom renskötselområdet enligt 2 § i renskötsellagen,



Denna förordning träder i kraft den 14 december 2019.

Helsingfors den 12 december 2019

Jord- och skogsbruksministerJari LeppäLagstiftningsrådetHannu Miettinen

Top of page