Go to front page
Statute Book of Finland

775/2018

Statute Book of Finland

Statutes published in the Statute Book of Finland as text and as PDF facsimiles

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om ändring av bilagan till jord- och skogsbruksministeriets förordning om processhjälpmedel i livsmedel

Type of statute
Förordning
Date of Issue
Date of publication
Statute Book of Finland
Författningstext

Text of original statute

Amendments and corrections are made to the up-to-date statute, not to the statute’s original text. Corrections are also published in the PDF version of the statute in the Statute Book.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut

ändras i bilagan till jord- och skogsbruksministeriets förordning om processhjälpmedel i livsmedel ( 1020/2011 ) punkten om dimetyleter i tabell II, samt

fogas till slutet av tabell II i bilagan fotnoterna 3 och 4 som följer:

Denna förordning träder i kraft den 10 september 2018.

Kommissionens direktiv: 2016/1855 (32011L0248), EUT L 284, 20.10.2016, s. 19–20

Helsingfors den 4 september 2018

Jord- och skogsbruksministerJari LeppäLivsmedelsöverinspektörAnna Lemström

Bilaga

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Dimetyleter

Beredning av avfettade animaliska proteinprodukter, inklusive gelatin (3)

0,009 mg/kg i avfettade animaliska proteinprodukter, inklusive gelatin

Beredning av kollagen (4) och kollagenderivat, utom gelatin

3 mg/kg i kollagen och kollagenderivat, utom gelatin

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

(3) Gelatin är ett naturligt, lösligt protein, gelbildande eller icke gelbildande, som erhållits genom partiell hydrolys av kollagen som framställts av ben, hudar och skinn, ligament och senor från djur, i enlighet med de relevanta kraven i förordning (EG) nr 853/2004.

(4) Kollagen är den proteinbaserade produkt som utvinns ur djurben, hudar, skinn och senor och som framställs i enlighet med de relevanta kraven i förordning (EG) nr 853/2004.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Top of page