Go to front page
Statute Book of Finland

775/2018

Statute Book of Finland

Statutes published in the Statute Book of Finland as text and as PDF facsimiles

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om ändring av bilagan till jord- och skogsbruksministeriets förordning om processhjälpmedel i livsmedel

Type of statute
Förordning
Date of Issue
Date of publication
Statutes of Finland
Författningstext

Text of original statute

No amendments or corrections will be made to the texts of the original statutes. These will appear in the updated statutes and the corrections will also appear in the PDF versions of the Statutes of Finland.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut

ändras i bilagan till jord- och skogsbruksministeriets förordning om processhjälpmedel i livsmedel ( 1020/2011 ) punkten om dimetyleter i tabell II, samt

fogas till slutet av tabell II i bilagan fotnoterna 3 och 4 som följer:

Denna förordning träder i kraft den 10 september 2018.

Kommissionens direktiv: 2016/1855 (32011L0248), EUT L 284, 20.10.2016, s. 19–20

Helsingfors den 4 september 2018

Jord- och skogsbruksministerJari LeppäLivsmedelsöverinspektörAnna Lemström

Bilaga

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Dimetyleter

Beredning av avfettade animaliska proteinprodukter, inklusive gelatin (3)

0,009 mg/kg i avfettade animaliska proteinprodukter, inklusive gelatin

Beredning av kollagen (4) och kollagenderivat, utom gelatin

3 mg/kg i kollagen och kollagenderivat, utom gelatin

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

(3) Gelatin är ett naturligt, lösligt protein, gelbildande eller icke gelbildande, som erhållits genom partiell hydrolys av kollagen som framställts av ben, hudar och skinn, ligament och senor från djur, i enlighet med de relevanta kraven i förordning (EG) nr 853/2004.

(4) Kollagen är den proteinbaserade produkt som utvinns ur djurben, hudar, skinn och senor och som framställs i enlighet med de relevanta kraven i förordning (EG) nr 853/2004.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Top of page