Go to front page
Statute Book of Finland

389/2016

Statute Book of Finland

Statutes published in the Statute Book of Finland as text and as PDF facsimiles

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om ändring av jord- och skogsbruksministeriets förordning om livsmedelshygienen i anmälda livsmedelslokaler

Type of statute
Förordning
Date of Issue
Date of publication
Statute Book of Finland
Författningstext

Text of original statute

Amendments and corrections are made to the up-to-date statute, not to the statute’s original text. Corrections are also published in the PDF version of the statute in the Statute Book.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut

ändras i jord- och skogsbruksministeriets förordning om livsmedelshygienen i anmälda livsmedelslokaler ( 1367/2011 ) 7 § 1 mom. och 13 § 1 mom. som följer:

7 §Temperaturer vid förvaring och försäljning

Färska vakuum- och skyddsgasförpackade fiskeriprodukter ska förvaras i en temperatur av 0—3 °C. Övriga färska förpackade fiskeriprodukter, färska oförpackade fiskeriprodukter, kokta skal- och blötdjur samt upptinade, icke bearbetade fiskeriprodukter ska förvaras i den temperatur som anges i bilaga III till hygienförordningen gällande livsmedel av animaliskt ursprung. Kallrökta och gravade fiskeriprodukter samt vakuum- och skyddsgasförpackade, bearbetade fiskeriprodukter ska förvaras i en temperatur av 0—3°C.


13 §Försäljning av kött- och fiskeriprodukter samt levande musslor

Kött, malet kött, köttberedningar och köttprodukter samt fiskeriprodukter och levande musslor får saluföras i färdiga förpackningar i kylda försäljningsanordningar. Om det finns tillgång till ett särskilt kylförvaringsutrymme för förvaringen av dem, får de saluföras oförpackade i separata, kylda försäljningsanordningar. Fiskeriprodukter och levande musslor ska då vara separerade genom en tillräcklig mellanvägg eller på annat sätt hållas tillräckligt åtskilda från andra produkter. Därtill får oförpackade köttprodukter och bearbetade fiskeriprodukter under företagarens överinseende saluföras på ett sådant sätt att livsmedelssäkerheten inte äventyras. Fångst- eller upptagningsdatum för färsk fisk ska tydligt och skriftligen anges i samband med försäljningen samt vid leverans från ett detaljförsäljningsställe till ett annat.



Denna förordning träder i kraft den 1 juni 2016.

Helsingfors den 20 maj 2016

Jordbruks- och miljöministerKimmo TiilikainenVeterinäröverinspektörMaaria Hackzell

Top of page