Go to front page
Statute Book of Finland

1423/2015

Statute Book of Finland

Statutes published in the Statute Book of Finland as text and as PDF facsimiles

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om ändring av jord- och skogsbruksministeriets förordning om livsmedelshygienen i anmälda livsmedelslokaler

Type of statute
Förordning
Date of Issue
Date of publication
Statute Book of Finland
Författningstext

Text of original statute

Amendments and corrections are made to the up-to-date statute, not to the statute’s original text. Corrections are also published in the PDF version of the statute in the Statute Book.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut

ändras i jord- och skogsbruksministeriets förordning om livsmedelshygienen i anmälda livsmedelslokaler ( 1367/2011 ) 13 § 2 mom. som följer:

13 § Försäljning av kött- och fiskeriprodukter samt levande musslor


Bestämmelser om det krav som gäller frysning av vissa fiskeriprodukter finns i avsnitt VIII kapitel III del D i bilaga III till hygienförordningen gällande livsmedel av animaliskt ursprung. Kravet gäller inte fångad strömming ( Clupea harengus membras ) och vassbuk ( Sprattus sprattus ) eller därav framställda produkter.


Denna förordning träder i kraft den 15 december 2015.

Europaparlamentets och rådets förordning 853/2004/EG (32004R0853); EGT nr L 226, 25.06.2004, s. 22

Anmäld enligt Europaparlamentets och rådets direktiv 98/34/EG.

Helsingfors den 4 december 2015

Jordbruks- och miljöministerKimmo TiilikainenVeterinäröverinspektörMaaria Hackzell

Top of page