Go to front page
Statute Book of Finland

842/2013

Statute Book of Finland

Statutes published in the Statute Book of Finland as text and as PDF facsimiles

Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräitä eläimistä saatavia sivutuotteita ja niistä johdettuja tuotteita käsittelevien toimijoiden valvonnasta ja eräiden sivutuotteiden käytöstä annetun asetuksen muuttamisesta

Type of statute
Asetus
Date of Issue
Date of publication
Statute Book of Finland
Säädösteksti

Text of original statute

Amendments and corrections are made to the up-to-date statute, not to the statute’s original text. Corrections are also published in the PDF version of the statute in the Statute Book.

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti

kumotaan eräitä eläimistä saatavia sivutuotteita ja niistä johdettuja tuotteita käsittelevien toimijoiden valvonnasta ja eräiden sivutuotteiden käytöstä annettuun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen ( 1193/2011 ) 2 §:n 4 ja 5 momentti,

muutetaan liitteen 2 luku 2 ja liite 3 sellaisena kuin ne ovat asetuksessa 631/2012, sekä

lisätään asetukseen uusi 5 a luku seuraavasti:

5 a lukuJäsenvaltioiden välillä siirrettäviä sivutuotteita ja niistä johdettuja tuotteita koskevat erityiset vaatimukset

28 a §Luokkaan 1 ja luokkaan 2 kuuluvat sivutuotteet ja niistä johdetut tuotteet

Sivutuoteasetuksen 48 artiklan 1 kohdassa tarkoitettu toimivaltainen viranomainen Suomessa on Elintarviketurvallisuusvirasto.

28 b §Eräät luokkaan 3 kuuluvat sivutuotteet ja niistä johdetut tuotteet

Eläinten ruokintaan tarkoitettujen luokkaan 3 kuuluvien teurastuksen sivutuotteiden ja kalasta saatavien sivutuotteiden ja niistä johdettujen tuotteiden siirroissa jäsenvaltioiden välillä toimijan on laadittava kaupallinen asiakirja käyttäen Traces -tietojärjestelmää.


Tämä asetus tulee voimaan 16 päivänä joulukuuta 2013.

  Helsingissä 2 päivänä joulukuuta 2013

Maa- ja metsätalousministeriJari KoskinenEläinlääkintöylitarkastajaSeppo Kuosmanen

Liite 2

Luku 2 SALLITUT ELÄIMISTÄ SAATAVAT SIVUTUOTTEET REHUN VALMISTUKSESSA REHUSEKOITTAMOISSA

Rehusekoittamossa saa käyttää rehun raaka-aineina vain seuraavia sivutuotteita:

1) rekisteröidyssä keräyskeskuksessa käsitellyt sivutuotteet;

2) hyväksytyissä luokan 2 ja 3 käsittelylaitoksessa käsitellyt sivutuotteet;

3) kala ja tuoreet kalasta saatavat sivutuotteet;

4) eläimistä saatavat luokkaan 2 ja 3 kuuluvat sivutuotteet, jotka ovat peräisin Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 853/2004 4 artiklan 2 kohdan mukaan hyväksytystä lihaa käsittelevästä laitoksesta;

5) sivutuoteasetuksen artiklan 10 kohdan e, f ja g mukaiset tuotteet;

6) täytäntöönpanoasetuksen liitteen I kohdassa 22. tarkoitettu ruokajäte.

Liite 3

SALLITUT ELÄIMISTÄ SAATAVAT SIVUTUOTTEET NIISTÄ JOHDETUT TUOTTEET REHUN VALMISTUKSESSA TILAREHUSTAMOISSA JA REHUSEKOITTAMOISSA, JOTKA TOIMITTAVAT REHUA VAIN HALLINNOIMILLEEN TURKISTARHOILLE

Tilarehustamoissa saa käyttää rehun raaka-aineina vain seuraavia eläimistä saatavia sivutuotteita ja niistä johdettuja tuotteita:

1) rekisteröidyssä keräyskeskuksessa käsitellyt sivutuotteet;

2) hyväksytyissä luokan 2 ja 3 käsittelylaitoksessa käsitellyt sivutuotteet;

3) kala ja tuoreet kalasta saatavat sivutuotteet;

4) eläimistä saatavat luokkaan 2 ja 3 kuuluvat sivutuotteet, jotka ovat peräisin Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 853/2004 4 artiklan 2 kohdan mukaan hyväksytystä lihaa käsittelevästä laitoksesta;

5) sivutuoteasetuksen artiklan 10 kohdan e, f ja g mukaiset tuotteet;

6) täytäntöönpanoasetuksen liitteen I kohdassa 22 tarkoitettu ruokajäte;

7) lopetettujen kanojen ruhot ja broileri- ja kalkkunatuotannossa syntyvät sellaisten broilereiden ja kalkkunoiden ruhot, joita ei ole lopetettu ihmisiin tai eläimiin tarttuvan taudin esiintymisen tai tällaisien taudin epäilyn vuoksi;

8) kettujen ruhot muissa kuin ketuille tarkoitetuissa turkiseläinrehuissa samalla tilalla käytettäväksi, jolta ruhot ovat peräisin;

9) supikoirien ruhot muissa kuin supikoirille tarkoitetuissa turkiseläinrehuissa samalla tilalla käytettäväksi, jolta ruhot ovat peräisin.

Kohdissa 9 ja 10 tarkoitetut kettujen ja supikoirien ruhot on käsiteltävä kuumentamalla ne kauttaaltaan vähintään 100° C lämpötilaan ennen rehukäyttöä. Muut luokan 2 sivutuotteet kuin kettujen ja supikoirien ruhot tulee käsitellä hapottamalla tai kuumentamalla 100° C lämpötilaan ennen rehukäyttöä. Ruhot on paloiteltava ennen kuumennusta siten, että partikkelikoko halkaisijaltaan ei ylitä 50 millimetriä.

Top of page