Valtioneuvoston asetus rangaistusten täytäntöönpanon hallinnosta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
- Alkuperäinen julkaisu
- Vihko 176/2003 (Julkaistu 22.12.2003)
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä,
lisätään rangaistusten täytäntöönpanon hallinnosta 22 päivänä maaliskuuta 2001 annettuun valtioneuvoston asetukseen ( 275/2001 ) uusi 5 a, 13 a ja 24 a § sekä 30 §:ään uusi 3 momentti seuraavasti:
5 a §Kielitaitoa koskevat kelpoisuusvaatimukset
Kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on:
talousjohtajalla, suunnittelupäälliköllä, ylitarkastajalla ja erikoissuunnittelijalla suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito ;
tiedottajalla ja toimittajalla suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito; sekä
virkamiehellä, jonka tehtäviin lain, asetuksen tai työjärjestyksen mukaan kuuluu ratkaista tai esitellä yksilön oikeuksia tai velvollisuuksia koskevia päätöksiä taikka joilla on itsenäiseen harkintaan perustuva oikeus käyttää voimakeinoja, suomen tai ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.
Kielitaitoa koskevista kelpoisuusvaatimuksista virkaan, johon edellytetään säädettynä kelpoisuusvaatimuksena korkeakoulututkintoa, säädetään julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain (424/2003) 6 §:ssä.
13 a §Kielitaitoa koskevat kelpoisuusvaatimukset
Virkamiehellä, jonka tehtäviin lain, asetuksen tai työjärjestyksen mukaan kuuluu ratkaista tai esitellä yksilön oikeuksia tai velvollisuuksia koskevia päätöksiä kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on suomen tai ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.
Kielitaitoa koskevista kelpoisuusvaatimuksista virkaan, johon edellytetään säädettynä kelpoisuusvaatimuksena korkeakoulututkintoa, säädetään julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain 6 §:ssä.
24 a §Kielitaitoa koskevat kelpoisuusvaatimukset
Kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on hallintopäälliköllä, talousjohtajalla, talouspäälliköllä, opinto-ohjaajalla ja sosiaalityöntekijällä suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä ymmärtäminen.
Virkamiehellä, jonka tehtäviin lain, asetuksen tai työjärjestyksen mukaan kuuluu ratkaista tai esitellä yksilön oikeuksia tai velvollisuuksia koskevia päätöksiä taikka joilla on litsenäiseen harkintaan perustuva oikeus käyttää voimakeinoja, kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on suomen tai ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.
Vankilan kaksikielisessä osastossa työskentelevällä virkamiehellä kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on suomen tai ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Johtajan on huolehdittava siitä, että laitoksessa on riittävä määrä sekä suomea taitavia että ruotsia taitavia virkamiehiä.
Kielitaitoa koskevista kelpoisuusvaatimuksista virkaan, johon edellytetään säädettynä kelpoisuusvaatimuksena korkeakoulututkintoa, säädetään julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain 6 §:ssä.
30 §Erinäisiä säännöksiä rangaistusten täytäntöönpanon virkojen täyttämisestä
Virkaa täytettäessä on kiinnitettävä huomiota siihen, että toisaalta suomen ja toisaalta ruotsin kielen käyttämistä edellyttämät virkatehtävät voidaan jakaa asianomaista kieltä taitavien henkilöiden suoritettaviksi.
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2004.
Virkamies, joka on nimitetty rikosseuraamusviraston, kriminaalihuoltolaitoksen tai vankeinhoitolaitoksen virkaan ennen tämän asetuksen voimaantuloa, on asetuksen voimaan tultua edelleen kielitaidon osalta kelpoinen virkaan.
Helsingissä 18 päivänä joulukuuta 2003
Ministeri Kari RajamäkiHallitusneuvos Leena Kuusama