Jord- och skogsbruksministeriets förordning om ändring av jord- och skogsbruksministeriets förordning om livsmedelshygien i anläggningar
- Typ av författning
- Förordning
- Meddelats
- Publiceringsdag
- Finlands författningssamling
- Författningstext
Den ursprungliga författningens text
I de ursprungliga författningstexterna görs inga ändringar eller rättelser. Ändringarna och rättelserna syns i de uppdaterade författningarna och i pdf-versionerna av författningssamlingen.
I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut
upphävs i jord- och skogsbruksministeriets förordning om livsmedelshygien i anläggningar ( 795/2014 ) kap. 9.3. i bilaga 2, och
ändras 2 punkten i kap. 9.2. i bilaga 2 och kap. 2.8. i bilaga 3 som följer:
Denna förordning träder i kraft den 15 december 2015.
Europaparlamentets och rådets förordning 853/2004/EG (32004R0853); EGT nr L 226, 25.06.2004, s. 22
Anmäld enligt Europaparlamentets och rådets direktiv 98/34/EG.
Helsingfors den 4 december 2015
Jordbruks- och miljöministerKimmo TiilikainenVeterinäröverinspektörMaaria Hackzell
Bilaga 2
BYGGNADSTEKNISKA OCH FUNKTIONSMÄSSIGA TILLÄGGSKRAV PÅ ANLÄGGNINGAR INOM OLIKA BRANSCHER
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Kapitel 9. Anläggningar som hanterar fiskeriprodukter
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Kapitel 9.2. Funktionsmässiga tilläggskrav
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
2. Bestämmelser om det krav som gäller frysning av vissa fiskeriprodukter finns i avsnitt VIII kapitel III del D i bilaga III till hygienförordningen gällande livsmedel av animaliskt ursprung. Kravet gäller inte fångad strömming ( Clupea harengus membras ) och vassbuk ( Sprattussprattus ) eller därav framställda produkter, förutsatt att dessa produkter inte le vereras till marknaden i andra medlemsstater i Europeiska unionen.
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Bilaga 3
ANLÄGGNINGARS EGENKONTROLL
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Kapitel 2. Särskilda krav för olika branscher när det gäller stödsystemen för egenkontrollen
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Kapitel 2.8. Anläggningar som hanterar fiskeriprodukter
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
1. En beskrivning av på vilket sätt man går till väga i samband med den parasitkontroll som krävs i hygienförordningen gällande livsmedel av animaliskt ursprung samt hur det krav som gäller frysning av vissa fiskeriprodukter ska uppfyllas.
2. En beskrivning av övervakningen av rent vatten, genom vilken man säkerställer att det rena vattnet inte riskerar livsmedelssäkerheten.