Finlex - Till startsidan
Finlands författningssamling

920/1995

Finlands författningssamling

Författningarna i Finlands författningssamling både i textform och som tryckoptimerade pdf-filer

Förordning om ändring av förordningen om importkontroll av vissa jordbruksprodukter

Typ av författning
Förordning
Meddelats

Den ursprungliga författningens text

I de ursprungliga författningstexterna görs inga ändringar eller rättelser. Ändringarna och rättelserna syns i de uppdaterade författningarna och i pdf-versionerna av författningssamlingen.

På föredragning av jord- och skogsbruksministern

ändras 2 § 1 mom. och 5 § samt bilagan till förordningen den 31 december 1994 om importkontroll av vissa jordbruksprodukter ( 1582/94 ) som följer:

2 § Importkontrollanmälan

Importören skall inom tre dygn från importen avge en anmälan om det importerade partiet till tullverket. På anmälningar som skall göras i fråga om varor som importeras från områden utanför Europeiska unionen tillämpas dock, med undantag för import av fårkött och renkött, vad som stadgas eller bestäms om tulldeklaration för handel med sådana varor.


5 § Giltighet

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 1995 och gäller till den 31 december 1995.


Denna förordning träder i kraft den 2 juli 1995.

Helsingfors den 30 juni 1995

Republikens PresidentMARTTI AHTISAARI Jord- och skogsbruksminister Kalevi Hemilä

Bilaga

Produkter som omfattas av importkontrollen

Position; CN-kod

Varuslag

1

2

Kapitel 1

Levande djur

102

Levande nötkreatur och andra oxdjur:

0102 10

- renrasiga avelsdjur

0102 90

- andra

0103

Levande svin

0104

Levande får och getter:

0104 10

- får

0104 20

- getter

0105

Levande fjäderfä, nämligen höns, ankor, gäss, kalkoner och pärlhöns

Kapitel 2

Kött och andra ätbara djurdelar

201

Kött av nötkreatur eller andra oxdjur, färskt eller kylt:

0201 10

- hela eller halva kroppar

0201 20

- styckat kött med ben

0201 30

- benfritt kött

0202

Kött av nötkreatur eller andra oxdjur, fryst:

0202 10

- hela eller halva kroppar

0202 20

- styckat kött med ben

0202 30

- benfritt kött

0203

Kött av svin, färskt, kylt eller fryst:

- färskt eller kylt:

0203 11

- - hela eller halva kroppar

0203 12

- - skinka, bog och bitar av dessa, med ben

0203 19

- - annat

- fryst:

0203 21

- - hela eller halva kroppar

0203 22

- - skinka, bog och bitar av dessa, med ben

0203 29

- - annat

0204

Kött av får eller get, färskt, kylt eller fryst:

0204 10

- hela eller halva kroppar av lamm, färska eller kylda

- annat kött av får, färskt eller kylt:

0204 21

- - hela eller halva kroppar

0204 22

- - styckat kött med ben

0204 23

- - benfritt kött

0204 30

- hela eller halva kroppar av lamm, frysta

- annat kött av får, fryst:

0204 41

- - hela eller halva kroppar

0204 42

- - styckat kött med ben

0204 43

- - benfritt kött

0207

Kött och andra ätbara delar av fjäderfä enligt position 01.05, färska, kylda eller frysta:

0207 10

- fjäderfä, ostyckat, färskt eller kylt

- fjäderfä, ostyckat, fryst:

0207 21

- - höns

0207 22

- - kalkoner

0207 23

- - ankor, gäss eller pärlhöns

- styckat fjäderfäkött samt andra ätbara delar av fjäderfä (inbegripet lever), färska eller kylda:

0207 39

- - andra

- styckat fjäderfäkött samt andra ätbara delar av fjäderfä med undantag av lever,frysta:

0207 41

- - av höns

0207 42

- - av kalkoner

0207 43

- - av ankor, gäss eller pärlhöns

0208

Annat kött och ätbara slaktbiprodukter, färska, kylda eller frysta:

0208 90 90

- - annat:

0208 90 90 10

- - - renkött

0210

Kött och andra ätbara djurdelar, saltade, i saltlake, torkade eller rökta; ätbart mjöl av kött eller andra djurdelar:

- kött av svin:

0210 11

- - skinka, bog och bitar av dessa, med ben

0210 12

- - sida ('randig') och delar därav

0210 19

- - annat

0210 20

- kött av nötkreatur eller andra oxdjur

0210 90 20

- - - annat:

0210 90 20 10

- - - - renkött, torkat eller rökt

Kapitel 4

Mejeriprodukter; fågelägg; naturlig honung; ätbara produkter av animaliskt ursprung, inte nämnda eller inbegripna någon annanstans

401

Mjölk och grädde, inte koncentrerade och inte försatta med socker eller annat sötningsmedel:

0401 10

- med en fetthalt av högst 1 viktprocent

0401 20

- med en fetthalt av mer än 1 men högst 6 viktprocent

0401 30

- med en fetthalt av mer än 6 viktprocent

0402

Mjölk och grädde, koncentrerade eller försatta med socker eller annat sötningsmedel:

0402 10

- i form av pulver eller granulat eller i annan fast form, med en fetthalt av högst 1,5 viktprocent

- i form av pulver eller granulat eller i annan fast form, med en fetthalt av mer än 1,5 viktprocent:

0402 21

- - inte försatta med socker eller annat sötningsmedel

0402 29

- - andra

- andra:

0402 91

- - inte försatta med socker eller annat sötningsmedel

0402 99

- - andra

0405

Smör och andra fetter och oljor framställda av mjölk

406

Ost och ostmassa:

0406 10

- färskost (icke mognad), inbegripet vassleost och ostmassa

0406 20

- riven eller pulveriserad ost av alla slag

0406 30

- smältost, inte riven eller pulveriserad

0406 40

- grönmögelost

0406 90

- annan ost

0408

Fågelägg utan skal samt äggula, färska, torkade, ångkokta eller kokta i vatten, gjutna, frysta eller på annat sätt konserverade, även försatta med socker eller annat sötningsmedel:

- äggula:

0408 11

- - torkad

0408 19

- - annan

- andra:

0408 91

- - torkade

0408 99

- - andra

Kapitel 6

Levande träd och andra levande växter; lökar, rötter o.d.; snittblommor och snittgrönt

0603

Snittblommor och blomknoppar av sådana slag som är lämpliga till buketter eller annat prydnadsändamål, friska, torkade, färgade, blekta, impregnerade eller på annat sätt preparerade:

0603 10

- friska:

- - andra snittblommor utom orkidéer och gladiolus

Kapitel 7

Köksväxter samt vissa ätbara rötter och stam- eller rotknölar

701

Potatis, färsk eller kyld

702

Tomater, färska eller kylda

703

Vanlig lök (Allium cepa), schalottenlök, vitlök, purjolök och lök av andra Alliumarter, färska eller kylda

0704

Huvudkål, blomkål, kålrabbi och bladkål samt annan ätbar kål av släktet Brassica, färska eller kylda:

0704 10

- blomkål

0704 90

- andra:

- - kinakål (salladskål)

- - vitkål och rödkål

0705

Sallat (Lactuca sativa) och cikoria (arter av släktet Cichorium), färska eller kylda:

- sallat (Lactuca sativa):

0705 11

- - huvudsallat

0706

Morötter, rovor, rödbetor, haverrot (salsifi), rotselleri, rädisor och liknande ätbara rötter, färska eller kylda:

0706 10

- morötter

0707

Gurkor, färska eller kylda

710

Köksväxter (även ångkokta eller kokta i vatten), frysta:

- baljfrukter och spritade baljväxtfrön:

0710 21

- - ärter (Pisum sativum)

0710 22

- - bönor (arter av släktena Vigna och Phaseolus)

0710 90

- blandningar av köksväxter

Kapitel 8

Ätbar frukt samt ätbara bär och nötter; skal av citrusfrukt eller meloner

0808

Äpplen, päron och kvittenfrukter, färska:

0808 10

- äpplen

0810

Andra frukter, färska:

0810 10

- jordgubbar och smultron

0810 30

- svarta, vita och röda vinbär samt krusbär

0811

Frukt, bär och nötter (även ångkokta eller kokta i vatten), frysta, med eller utan tillsats av socker eller annat sötningsmedel:

0811 20

- svarta, vita och röda vinbär, frysta

Kapitel 10

Spannmål

1001

Vete samt blandsäd av vete och råg:

1001 90

- andra

1002

Råg

1003

Korn

1004

Havre

1005

Majs:

1005 10

- utsädesmajs

1005 90

- annan

Kapitel 11

Produkter av kvarnindustrin; malt; stärkelse; inulin; vetegluten

1101

Finmalet mjöl av vete eller av blandsäd av vete och råg

1102

Finmalet mjöl av spannmål, annat än av vete eller av blandsäd av vete och råg:

1102 10

- rågmjöl

1102 20

- majsmjöl

1102 30

- rismjöl

1102 90

- annat

1103

Krossgryn, grovt mjöl och pelletar av spannmål:

- krossgryn samt grovt mjöl:

1103 11

- - av vete

1103 12

- - av havre

1103 13

- - av majs

1103 14

- - av ris

1103 19

- - av annan spannmål

- pelletar:

1103 21

- - av vete

1103 29

- - av annan spannmål

1104

Sädeskorn, bearbetade på annat sätt (t.ex. skalade, valsade, bearbetade till flingor, avrundade, klippta eller gröpade), med undantag av ris enligt position 10.06; groddar av spannmål, hela, valsade, bearbetade till flingor eller malda:

- valsade eller till flingor bearbetade sädeskorn:

1104 11

- - av korn

1104 12

- - av havre

1104 19

- - av annan spannmål

- på annat sätt bearbetade sädeskorn (t.ex. skalade, avrundade, klippta eller gröpade):

1104 21

- - av korn

1104 22

- - av havre

1104 23

- - av majs

1104 29

- - av annan spannmål

1104 30

- groddar av spannmål, hela, valsade, bearbetade till flingor eller malda

1105

Mjöl (finmalet eller grovt), flingor, korn och pelletar av potatis:

1105 10

- mjöl

1105 20

- flingor, korn och pelletar

1106

Mjöl (finmalet eller grovt) av torkade baljväxtfrön enligt position 07.13, av sago eller av rötter, stam- eller rotknölar enligt position 07.14; mjöl (finmalet eller grovt) och pulver av produkter enligt kapitel 8:

1106 10

- mjöl av torkade baljväxtfrön enligt position 07.13

1106 20

- mjöl av sago eller av rötter, stam- eller rotknölar enligt position 07.14

1106 30

- mjöl och pulver av produkter enligt kapitel 8

1107

Malt, även rostat:

1107 10

- orostat

1107 20

- rostat

1108

Stärkelse; inulin:

- stärkelse:

1108 11

- - vetestärkelse

1108 12

- - majsstärkelse

1108 13

- - potatisstärkelse

1108 14

- - maniokstärkelse (kassavastärkelse)

1108 19

- - annan stärkelse

1108 20

- inulin

1109

Vetegluten, även torkat

Kapitel 12

Oljefrön och oljehaltiga frukter; diverse andra frön och frukter; växter för industriellt eller medicinskt bruk; halm och foderväxter

1201

Sojabönor, även sönderdelade

1205

Raps- och rypsfrön, även sönderdelade

1206

Solrosfrön, även sönderdelade

Kapitel 16

Beredning av kött, fisk, kräftdjur, blötdjur eller andra ryggradslösa vattendjur

1601

Korv och liknande produkter av kött, andra djurdelar eller blod; livsmedelsberedningar baserade på dessa produkter:

- hållbar korv

- andra

1602

Andra beredningar och konserver av kött, andra djurdelar eller blod:

1602 10

- homogeniserade beredningar

1602 20

- av djurlever

- av fjäderfä enligt position 1.05:

1602 39

- - andra

- av svin:

1602 41

- - skinka och bitar därav

1602 42

- - bogfläsk och bitar därav

1602 49

- - andra, inbegripet blandprodukter

1602 50

- av nötkreatur eller andra oxdjur

1602 90

- andra, inbegripet beredningar av djurblod

Kapitel 17

Socker och sockerkonfektyrer

1701

Socker från sockerrör eller sockerbetor samt kemiskt ren sackaros, i fast form:

- råsocker utan tillsats av aromämnen eller färgämnen:

1701 11

- - socker från sockerrör

1701 12

- - socker från sockerbetor

1701 99

- - andra

1702

Annat socker, inbegripet kemiskt ren laktos, maltos, glukos och fruktos, i fast form; sirap och andra sockerlösningar utan tillsats av aromämnen eller färgämnen; konstgjord honung, även blandad med naturlig honung; sockerkulör:

1702 10

- laktos samt sirap och andra lösningar av laktos

1702 20

- lönnsocker samt sirap och andra lösningar av lönnsocker

1702 40

- glukos samt sirap och andra lösningar av glukos, innehållande minst 20 viktprocent men mindre än 50 viktprocent fruktos beräknat på torrsubstansen

1702 50

- kemiskt ren fruktos

1702 60

- annan fruktos samt sirap och andra lösningar av fruktos, innehållande över 50 viktprocent fruktos beräknat på torrsubstansen

1702 90

- andra, inbegripet invertsocker:

- - kemiskt ren maltos

- - konstgjord honung

- - andra

1703

Melass erhållen vid utvinning eller raffinering av socker

Kapitel 20

Beredningar av grönsaker, frukt, bär, nötter eller andra växtdelar

2004

Andra grönsaker, beredda eller konserverade på annat sätt än med ättika eller ättiksyra, frysta:

2004 10

- potatis

2005

Andra grönsaker, beredda eller konserverade på annat sätt än med ättika eller ättiksyra, inte frysta:

2005 20

- potatis

Kapitel 23

Återstoder och avfall från livsmedelsindustrin; beredda fodermedel

2301

Mjöl, pulver och pelletar av kött, andra djurdelar, fisk, kräftdjur, blötdjur eller andra ryggradslösa vattendjur, otjänliga till människoföda; grevar

2302

Kli, fodermjöl och andra återstoder, även i form av pelletar, erhållna vid siktning, malning eller annan bearbetning av spannmål eller baljväxter:

2302 10

- av majs

2302 20

- av ris

2302 30

- av vete

2302 40

- av annan spannmål

2302 50

- av baljväxter

2303

Återstoder från stärkelseframställning och liknande återstoder, betmassa, bagass och annat avfall från sockerframställning, drav, drank och annat avfall från bryggerier eller brännerier, även i form av pelletar:

2303 10

- återstoder från stärkelseframställning och liknande återstoder

2303 20

- betmassa, bagass och annat avfall från bryggerier eller brännerier, även i form av pelletar:

Till början av sidan