19.04.2016

Asianajajien valvonta - Viipyminen

Viive valvontalautakunnassa

Valvontalautakunta oli antanut 5.11.2015 ratkaisun asianajajaa koskevassa valvonta-asiassa. Ratkaisun mukaan käräjäoikeus oli vuonna 2006 toimittanut valvontalautakunnalle käräjäoikeuden tuomion, jolla asianajaja oli tuomittu törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta. Tuomio ei ollut lainvoimainen. Hovioikeus oli sittemmin hylännyt syytteet. Vuonna 2015 annetussa ratkaisussa asianajajalle ei määrätty kurinpidollisia seuraamuksia. Asian käsittely valvontalautakunnassa oli kestänyt noin yhdeksän vuotta.

Valvontalautakunnan selvityksen mukaan ratkaisun antaminen oli viivästynyt inhimillisen erehdyksen vuoksi. Kun valvontalautakunta oli ilmoittanut kiinnittävänsä jatkossa huomiota valvonta-asioiden seurantaan erityisesti niissä valvonta-asioissa, jotka jäävät odottamaan tuomion tuloa lainvoimaiseksi tai muun viranomaisen ratkaisua, oikeuskansleri katsoi riittäväksi kiinnittää valvontalautakunnan vakavaa huomiota asioiden viivytyksettömään käsittelyyn.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.