Finlex - Etusivulle
Sopimussarja

41/1963

Sopimussarja

Sopimustekstit, valtiosopimusten voimaansaattamissäädökset, ministeriöiden ilmoitukset sekä sähköinen sopimussarja vuodesta 1999 alkaen

Asetus Suomen ja Australian välillä tehdyn, kauppa-alusten mittakirjojen tunnustamista koskevan sopimuksen voimaansaattamisesta.

Allekirjoituspäivä

Sitten kun Canberrassa on 31 päivänä heinäkuuta 1963 noottien vaihdolla tehty Suomen ja Australian välillä sopimus kauppa-alusten mittakirjojen tunnustamisesta, säädetään ulkoasiainministerin esittelystä, että tämä sopimus tulee voimaan 30 päivänä syyskuuta 1963, niin kuin siitä on sovittu.

Suomen ja Australian välillä tehty, kauppa-alusten mittakirjojen tunnustamista koskeva sopimus

NOOTTIENVAIHTO 1. Suomen Australiassa oleva asiainhoitaja Australian ulkoasiainministerille.

Canberrassa 31 päivänä heinäkuuta 1963.

Herra Ministeri,

Minulla on kunnia viitata hallituksiemme välillä viime aikoina kauppa-alusten kansallisuuskirjojen tai muiden kansallisten, vetoisuutta osoittavien asiakirjojen molemminpuolista tunnustamista koskevan uuden sopimuksen tekemisestä käytyyn kirjeenvaihtoon.

Hallitukseni käsityksen mukaan on tässä asiassa hallituksiemme välillä tehty sopimus seuraava:

1 artikla

Suomen viranomaiset katsovat alusta uudelleen mittaamatta Australiassa rekisteröidyllä aluksella, jolla on asianomaisten Australian tai sellaisen alueen, jota koskevaksi tämä sopimus sen 3 artiklan mukaisesti ulotetaan, viranomaisten asianmukaisesti antama kansallisuuskirja tai muu vetoisuuden osoittava asiakirja, olevan sen vetoisuuden, jonka mainittu kansallisuuskirja tai asiakirja osoittaa.

2 artikla

Australian tai sellaisen alueen, johon tämä sopimus ulotetaan sen 3 artiklan nojalla, viranomaiset katsovat samoin, alusta uudelleen mittaamatta, Suomessa rekisteröidyllä aluksella, jolla on Suomen asianomaisten viranomaisten asianmukaisesti antama kansallisuuskirja tai muu vetoisuuden osoittava kansallinen asiakirja, olevan sen vetoisuuden, jonka mainittu kansallisuuskirja tai asiakirja osoittaa.

3 artikla

1) Australia voi milloin tahansa kirjallisesti ilmoittaa Suomen hallitukselle, että sopimus ulottuu kaikkiin niihin alueisiin tai joihinkin niistä alueista, joiden kansainvälisistä suhteista Australia on vastuussa.

2) Sopimus ulottuu tässä tarkoitettuihin alueisiin ilmoituksen vastaanottamispäivästä tai muusta ilmoituksessa määritellystä päivästä lukien.

3) Tämän sopimuksen soveltaminen mihin alueeseen tahansa, johon nähden ilmoitus ulottamisesta on tehty, voidaan lopettaa Suomen hallitukselle osoitetulla ilmoituksella. Tällainen ilmoitus tulee voimaan kahdentoista kuukauden kuluttua sen vastaanottamispäivästä.

4 artikla

Kumpikin hallitus voi lopettaa tämän sopimuksen antamalla toiselle kirjallisen ilmoituksen. Tällainen ilmoitus tulee voimaan kahdentoista kuukauden kuluttua sen vastaanottamispäivästä.

5 artikla

Sopimus tulee voimaan kolmantenakymmenentenä päivänä syyskuuta 1963.

Sen jälkeen lakkaa Suomen ja Yhdistyneiden Kuningaskunnan välillä 21 päivänä kesäkuuta 1924 tehty sopimus suomalaisten ja brittiläisten alusten mittakirjojen molemminpuolisesta tunnustamisesta, joka oli voimassa Suomen ja Australian välillä ja oli saatettu uudelleen voimaan Australian hallituksen 7 päivänä tammikuuta 1949 tekemän ilmoituksen perusteella, olemasta voimassa molempien maiden välillä.

Siinä tapauksessa, että Australian Hallitus hyväksyy yllämainitut määräykset, minulla on kunnia ehdottaa, että tätä noottia ja vahvistavaa vastaustanne pidettäisiin hallituksiemme välisenä sopimuksena tässä asiassa.

NOOTTIENVAIHTO 2. Australian ulkoasiainministeri Suomen Australiassa olevalle asiainhoitajalle.

Canberrassa 31 päivänä heinäkuuta 1963.

Herra Asiainhoitaja,

Minulla on kunnia tunnustaa vastaanottaneeni tälle päivälle päivätty, näin kuuluva noottinne:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Minulla on kunnia ilmoittaa, että Australian hallitus hyväksyy noottinne sisältämät määräykset samalla suostuen ehdotukseenne, että noottinne ja tämän vastaukseni katsotaan muodostavan hallituksiemme välillä tehdyn sopimuksen tässä asiassa.

Sivun alkuun