459/1996

Annettu Helsingissä 19 päivänä kesäkuuta 1996

Liikenneministeriön päätös ajokorttiasetuksen soveltamisesta annetun liikenneministeriön päätöksen muuttamisesta

Liikenneministeriö on

muuttanut ajokorttiasetuksen soveltamisesta annetun liikenneministeriön päätöksen muuttamisesta 13 päivänä maaliskuuta 1996 annetun liikenneministeriön päätöksen 4 a §:n 4 momentin (173/96) seuraavasti:

4 a §
Kuljettajaopetus linja-auton ja raskaan ajoneuvoyhdistelmän ajo-oikeutta varten

Tässä pykälässä tarkoitettu tunti ajo-opetusta tai ajo- ja toimintaharjoituksia vastaa pituudeltaan kahta ajokertaa. Tutkinnon vastaanottaja voi ajoneuvohallintokeskuksen antamien yleisten ohjeiden mukaisesti sallia poikkeuksia tämän pykälän opetuksen vähimmäismääriä koskevista vaatimuksista, jos oppilaalle on aikaisemmin Suomessa tai ulkomailla annettu ajokortti tai ajo-opetusta ajo-oikeuden saamiseksi. Opetuksen on täytettävä tieliikenteen kuljettajien koulutuksen vähimmäistasosta annetun direktiivin (76/914/ETY) vaatimukset.


Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 1996.

Helsingissä 19 päivänä kesäkuuta 1996

Liikenneministeri
Tuula Linnainmaa

Hallitusneuvos
Jarmo Hirsto

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.