Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

631/2012

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräitä eläimistä saatavia sivutuotteita ja niistä johdettuja tuotteita käsittelevien toimijoiden valvonnasta ja eräiden sivutuotteiden käytöstä annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen muuttamisesta

Säädöksen tyyppi
Asetus
Antopäivä
Julkaisupäivä
Suomen säädöskokoelma
Säädösteksti

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan eräitä eläimistä saatavia sivutuotteita ja niistä johdettuja tuotteita käsittelevien toimijoiden valvonnasta ja eräiden sivutuotteiden käytöstä annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen ( 1193/2011 ) liitteen 2 luku 2 ja liite 3 seuraavasti:

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä joulukuuta 2012.

  Helsingissä 15 päivänä marraskuuta 2012

Maa- ja metsätalousministeriJari KoskinenEläinlääkintöylitarkastajaKirsti Huovinen

Liite 2

Luku 2 SALLITUT ELÄIMISTÄ SAATAVAT SIVUTUOTTEET REHUN VALMISTUKSESSA REHUSEKOITTAMOISSA

Rehusekoittamossa saa käyttää rehun raaka-aineina vain seuraavia sivutuotteita:

1) rekisteröidyssä keräyskeskuksessa käsitellyt sivutuotteet;

2) hyväksytyissä luokan 2 ja 3 käsittelylaitoksessa käsitellyt sivutuotteet;

3) kala ja tuoreet kalasta saatavat sivutuotteet;

4) elintarvikelain nojalla hyväksytystä lihaa käsittelevästä laitoksesta peräisin olevat luokkaan 2 ja 3 kuuluvat naudan, poron ja hirven luut. Naudan luiden tulee olla jäähdytettyjä, poron ja hirven luiden pakastettuja;

5) sivutuoteasetuksen artiklan 10 kohdan f mukaiset eläinperäiset elintarvikkeet tai eläinperäisiä tuotteita sisältävät elintarvikkeet pakastettuna, hapotettuna tai kuumennettuna. Edellä mainittua käsittelyä ei tarvitse suorittaa, jos entiset elintarvikkeet käytetään välittömästi rehun valmistukseen;

6) täytäntöönpanoasetuksen liitteen I kohdassa 22. tarkoitettu ruokajäte.

Liite3

SALLITUT ELÄIMISTÄ SAATAVAT SIVUTUOTTEET NIISTÄ JOHDETUT TUOTTEET REHUN VALMISTUKSESSA TILAREHUSTAMOISSA JA REHUSEKOITTAMOISSA, JOTKA TOIMITTAVAT REHUA VAIN HALLINNOIMILLEEN TURKISTARHOILLE

Tilarehustamoissa saa käyttää rehun raaka-aineina vain seuraavia eläimistä saatavia sivutuotteita ja niistä johdettuja tuotteita:

1) rekisteröidyssä keräyskeskuksessa käsitellyt sivutuotteet;

2) hyväksytyissä luokan 2 ja 3 käsittelylaitoksessa käsitellyt sivutuotteet;

3) kala ja tuoreet kalasta saatavat sivutuotteet;

4) eläimistä saatavat luokkaan 2 ja 3 kuuluvat sivutuotteet, jotka ovat peräisin elintarvikelain nojalla hyväksytystä, lihaa käsittelevästä laitoksesta;

5) sivutuoteasetuksen artiklan 10 kohdan f mukaiset entiset elintarvikkeet;

6) täytäntöönpanoasetuksen liitteen I kohdassa 22 tarkoitettu ruokajäte;

7) lopetettujen kanojen ruhot ja broileri- ja kalkkunatuotannossa syntyvät sellaisten broilereiden ja kalkkunoiden ruhot, joita ei ole lopetettu ihmisiin tai eläimiin tarttuvan taudin esiintymisen tai tällaisien taudin epäilyn vuoksi;

8) kettujen ruhot muissa kuin ketuille tarkoitetuissa turkiseläinrehuissa samalla tilalla käytettäväksi, jolta ruhot ovat peräisin;

9) supikoirien ruhot muissa kuin supikoirille tarkoitetuissa turkiseläinrehuissa samalla tilalla käytettäväksi, jolta ruhot ovat peräisin.

Kohdissa 9 ja 10 tarkoitetut kettujen ja supikoirien ruhot on käsiteltävä kuumentamalla ne kauttaaltaan vähintään 100° C lämpötilaan ennen rehukäyttöä. Muut luokan 2 sivutuotteet kuin kettujen ja supikoirien ruhot tulee käsitellä hapottamalla tai kuumentamalla 100° C lämpötilaan ennen rehukäyttöä. Ruhot on paloiteltava ennen kuumennusta siten, että partikkelikoko halkaisijaltaan ei ylitä 50 millimetriä.

Sivun alkuun