Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

731/2004

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Maa- ja metsätalousministeriön asetus voin kansallisesta laatuluokasta ja sen merkitsemisestä pakkauksiin

Säädöksen tyyppi
Asetus
Antopäivä
Ajantasaistettu säädös
731/2004
Alkuperäinen julkaisu
Vihko 110/2004 (Julkaistu 11.8.2004)

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta 8 päivänä joulukuuta 1994 annetun lain (1100/1994) 2 ja 11 §:n nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 273/2003:

1 §Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan pantaessa täytäntöön seuraavien neuvoston ja komission asetusten säännöksiä voin kansallisesta laatuluokasta:

1)

neuvoston asetus (EY) N:o 1255/1999 maito- ja maitotuotealan yhteisistä markkinajärjestelyistä;

2)

neuvoston asetus (EY) N:o 2991/94 levitettäviä ravintorasvoja koskevista vaatimuksista;

3)

komission asetus (EY) N:o 2771/1999 neuvoston asetuksen (EY) N:o 1255/1999 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä voin ja kerman markkinoiden interventiotoimenpiteiden osalta;

4)

komission asetus (EY) N:o 2571/97 voin myynnistä alennettuun hintaan sekä konditoriatuotteiden, jäätelöiden ja muiden elintarvikkeiden valmistukseen tarkoitetulle kermalle, voille ja voiöljylle myönnettävästä tuesta; sekä

5)

komission asetus (EY) N:o 213/2001 asetuksen (EY) N:o 1255/1999 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä maidon ja maitotuotteiden analysoimisen ja laadun arvioimisen osalta sekä asetusten (EY) N:o 2771/1999 ja (EY) N:o 2799/1999 muuttamisesta.

2 §Voin kansallisen laatuluokan merkitseminen pakkauksiin

Voin kansallinen laatuluokka on perinteinen meijerivoi. Kansallinen laatuluokka on merkittävä pakkauksiin merkinnällä "perinteinen meijerivoi".

3 §Perinteisen meijerivoin laatuvaatimukset

Perinteisen meijerivoin tulee täyttää seuraavat laatuvaatimukset:

1)

voin valmistukseen käytettävän maidon tai kerman tulee olla siten pastöroitu, että peroksidaasientsyymi voidaan todeta pysyvästi tehottomaksi; peroksidaasiaktiivisuus tulee määrittää sen mukaisesti kuten siitä säädetään komission päätöksessä 91/180/ ETY tietyistä raakamaidon ja lämpökäsitellyn maidon analyysi- ja testausmenetelmistä;

2)

voin koostumuksen sekä sen valmistukseen käytettyjen raaka-aineiden tulee täyttää neuvoston asetuksen (EY) N:o 2991/1994 4 artiklassa perinteiselle voille asetetut vaatimukset; sekä

3)

voin aistinvaraisten ominaisuuksien tulee täyttää komission asetuksen (EY) N:o 213/2001 liitteen VII vaatimukset.

4 §Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 18 päivänä elokuuta 2004.

Tällä asetuksella kumotaan komission asetuksessa (EY) N:o 454/95 tarkoitetusta kansallisen laatuluokan voista 18 päivänä maaliskuuta 1996 annettu maa- ja metsätalousministeriön päätös 34/1996.

Helsingissä 9 päivänä elokuuta 2004

Maa- ja metsätalousministeri Juha KorkeaojaYlitarkastaja Pia Talvitie

Sivun alkuun