Maa- ja metsätalousministeriön asetus voin kansallisesta laatuluokasta ja sen merkitsemisestä pakkauksiin
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
- Ajantasaistettu säädös
- 731/2004
- Alkuperäinen julkaisu
- Vihko 110/2004 (Julkaistu 11.8.2004)
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta 8 päivänä joulukuuta 1994 annetun lain (1100/1994) 2 ja 11 §:n nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 273/2003:
1 §Soveltamisala
Tätä asetusta sovelletaan pantaessa täytäntöön seuraavien neuvoston ja komission asetusten säännöksiä voin kansallisesta laatuluokasta:
neuvoston asetus (EY) N:o 1255/1999 maito- ja maitotuotealan yhteisistä markkinajärjestelyistä;
neuvoston asetus (EY) N:o 2991/94 levitettäviä ravintorasvoja koskevista vaatimuksista;
komission asetus (EY) N:o 2771/1999 neuvoston asetuksen (EY) N:o 1255/1999 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä voin ja kerman markkinoiden interventiotoimenpiteiden osalta;
komission asetus (EY) N:o 2571/97 voin myynnistä alennettuun hintaan sekä konditoriatuotteiden, jäätelöiden ja muiden elintarvikkeiden valmistukseen tarkoitetulle kermalle, voille ja voiöljylle myönnettävästä tuesta; sekä
komission asetus (EY) N:o 213/2001 asetuksen (EY) N:o 1255/1999 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä maidon ja maitotuotteiden analysoimisen ja laadun arvioimisen osalta sekä asetusten (EY) N:o 2771/1999 ja (EY) N:o 2799/1999 muuttamisesta.
2 §Voin kansallisen laatuluokan merkitseminen pakkauksiin
Voin kansallinen laatuluokka on perinteinen meijerivoi. Kansallinen laatuluokka on merkittävä pakkauksiin merkinnällä "perinteinen meijerivoi".
3 §Perinteisen meijerivoin laatuvaatimukset
Perinteisen meijerivoin tulee täyttää seuraavat laatuvaatimukset:
voin valmistukseen käytettävän maidon tai kerman tulee olla siten pastöroitu, että peroksidaasientsyymi voidaan todeta pysyvästi tehottomaksi; peroksidaasiaktiivisuus tulee määrittää sen mukaisesti kuten siitä säädetään komission päätöksessä 91/180/ ETY tietyistä raakamaidon ja lämpökäsitellyn maidon analyysi- ja testausmenetelmistä;
voin koostumuksen sekä sen valmistukseen käytettyjen raaka-aineiden tulee täyttää neuvoston asetuksen (EY) N:o 2991/1994 4 artiklassa perinteiselle voille asetetut vaatimukset; sekä
voin aistinvaraisten ominaisuuksien tulee täyttää komission asetuksen (EY) N:o 213/2001 liitteen VII vaatimukset.
4 §Voimaantulo
Tämä asetus tulee voimaan 18 päivänä elokuuta 2004.
Tällä asetuksella kumotaan komission asetuksessa (EY) N:o 454/95 tarkoitetusta kansallisen laatuluokan voista 18 päivänä maaliskuuta 1996 annettu maa- ja metsätalousministeriön päätös 34/1996.
Helsingissä 9 päivänä elokuuta 2004
Maa- ja metsätalousministeri Juha KorkeaojaYlitarkastaja Pia Talvitie