Valtioneuvoston asetus yhteismetsistä
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
- Ajantasaistettu säädös
- 163/2003
- Alkuperäinen julkaisu
- Vihko 24/2003 (Julkaistu 28.2.2003)
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty maa- ja metsätalousministeriön esittelystä, säädetään 14 päivänä helmikuuta 2003 annetun yhteismetsälain (109/2003) 20 ja 52 §:n nojalla:
1 §Osakaskunnan ensimmäinen kokous
Maanmittaustoimiston on viivytyksettä ilmoitettava metsäkeskukselle yhteismetsän merkitsemisestä kiinteistörekisteriin. Metsäkeskuksen tulee kutsua yhteismetsän osakkaat ensimmäiseen kokoukseen kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun yhteismetsä on merkitty kiinteistörekisteriin.
Edellä 1 momentissa tarkoitetusta kokouksesta on ilmoitettava osakkaille osakaskunnan kustannuksella viimeistään 14 päivää ennen kokousta lähetetyllä kirjeellä. Kokouksesta on lisäksi 14 päivää ennen kokousta ilmoitettava paikkakunnalla leviävässä sanomalehdessä ja kunnan ilmoitustaululla niissä kunnissa, joissa yhteismetsän osakaskiinteistöt sijaitsevat.
Kun metsäkeskus on vahvistanut yhteisaluelain (758/1989) 16 §:n 3 momentissa tarkoitetun päätöksen yhteisen alueen käyttötarkoituksen muuttamisesta yhteismetsäksi, sen on viipymättä ilmoitettava siitä maanmittaustoimistolle. Edellä 1 momentissa tarkoitettu aika kokouksen koolle kutsumiseksi lasketaan tällöin siitä, kun vahvistamista koskeva metsäkeskuksen päätös on tullut lainvoimaiseksi. Muutoin kokoukseen sovelletaan, mitä 2 momentissa säädetään.
2 §Hoitokunnan valitseminen
Yhteismetsän osakkaiden ensimmäisessä kokouksessa valitaan hoitokunta.
Hoitokunnan on huolehdittava siitä, että osakaskunnalle laaditaan viivytyksettä ohjesääntö ja metsäsuunnitelma. Hoitokunnan tulee lisäksi ryhtyä muihin tarpeellisiin toimenpiteisiin osakaskunnan toiminnan aloittamiseksi.
3 §Pöytäkirja
Osakaskunnan ja hoitokunnan kokouksesta on laadittava pöytäkirja. Pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä.
Hoitokunnan jäsenellä on oikeus saada eriävä mielipiteensä merkityksi hoitokunnan pöytäkirjaan.
4 §Voimaantulo
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 2003.
Ennen asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä asetuksen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.
Helsingissä 27 päivänä helmikuuta 2003
Maa- ja metsätalousministeri Jari KoskinenHallitusneuvos Matti Setälä