Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

920/1995

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Asetus eräiden maataloustuotteiden tuonnin tarkkailusta annetun asetuksen muuttamisesta

Säädöksen tyyppi
Asetus
Antopäivä

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Maa- ja metsätalousministerin esittelystä

muutetaan eräiden maataloustuotteiden tuonnin tarkkailusta 31 päivänä joulukuuta 1994 annetun asetuksen ( 1582/94 ) 2 §:n 1 momentti ja 5 § sekä asetuksen liite seuraavasti:

2 §Tuonnin tarkkailuilmoitus

Maahantuojan tulee kolmen vuorokauden kuluessa tuonnista toimittaa tullilaitokselle ilmoitus tuontierästä. Euroopan unionin jäsenvaltioiden alueen ulkopuolelta tuoduista tavaroista annettavan ilmoituksen toimittamiseen sovelletaan kuitenkin, lampaanlihan ja poronlihan tuontia lukuun ottamatta, mitä tulli-ilmoituksesta on tällaisten tavaroiden kaupan osalta säädetty tai määrätty.


5 §Voimassaolo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1995 ja on voimassa 31 päivään joulukuuta 1995.


Tämä asetus tulee voimaan 2 päivänä heinäkuuta 1995.

Helsingissä 30 päivänä kesäkuuta 1995

Tasavallan Presidentti MARTTI AHTISAARIMaa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä

Liite

Tuontitarkkailun piiriin kuuluvat tuotteet

Nimike, CN-koodi

Tavara

1

2

1. Ryhmä

Elävät eläimet

102

Elävät nautaeläimet:

0102 10

― puhdasrotuiset siitoseläimet

0102 90

― muut

103

Elävät siat

104

Elävät lampaat ja vuohet:

0104 10

― lampaat

0104 20

― vuohet

105

Elävä siipikarja eli kanat, ankat, hanhet, kalkkunat ja helmikanat

2. Ryhmä

Liha ja muut syötävät eläimenosat

201

Naudanliha, tuore tai jäähdytetty:

0201 10

― ruhot ja puoliruhot

0201 20

― muut palat luineen

0201 30

― luuton liha

202

Naudanliha, jäädytetty:

0202 10

― ruhot ja puoliruhot

0202 20

― muut palat luineen

0202 30

― luuton liha

203

Sianliha, tuore, jäähdytetty tai jäädytetty:

― tuore tai jäähdytetty:

0203 11

― ― ruhot ja puoliruhot

0203 12

― ― kinkku, lapa ja niiden palat, luineen

0203 19

― ― muu

― jäädytetty:

0203 21

― ― ruhot ja puoliruhot

0203 22

― ― kinkku, lapa ja niiden palat, luineen

0203 29

― ― muu

204

Lampaan- ja vuohenliha, tuore, jäähdytetty tai jäädytetty:

0204 10

― karitsanruhot ja puoliruhot, tuoreet tai jähdytetyt

― muu lampaanliha, tuore tai jäähdytetty:

0204 21

― ― ruhot ja puoliruhot

0204 22

― ― muut palat luineen

0204 23

― ― luuton liha

0204 30

― karitsanruhot ja puoliruhot, jäädytetyt

― muu lampaanliha, jäädytetty:

0204 41

― ― ruhot ja puoliruhot

0204 42

― ― muut palat luineen

0204 43

― ― luuton liha

207

Nimikkeen 01.05 siipikarjan liha ja muut syötävät osat, tuoreet, jäähdytetyt tai jäädytetyt:

0207 10

― paloittelematon siipikarjan liha, tuore tai jäähdytetty

― paloittelematon siipikarjan liha, jäädytetty:

0207 21

― ― kanaa

0207 22

― ― kalkkunaa

0207 23

― ― ankkaa, hanhea tai helmikanaa

― paloiteltu siipikarjan liha ja muut syötävät osat (myös maksa), tuoreet tai jäähdytetyt:

0207 39

― ― muut

― paloiteltu siipikarjan liha ja muut syötävät osat kuin maksa, jäädytetyt:

0207 41

― ― kanaa

0207 42

― ― kalkkunaa

0207 43

― ― ankkaa, hanhea tai helmikanaa

208

Muu liha ja muut syötävät eläimenosat, tuoreet, jäähdytetyt tai jäädytetyt:

0208 90 90

― ― muuta:

0208 90 90 10

― ― ― poronlihaa

210

Liha ja muut syötävät eläimenosat, suolatut, suolavedessä, kuivatut tai savustetut; lihasta ja muista eläimenosista valmistettu syötävä jauho ja jauhe:

― sianliha:

0210 11

― ― kinkku, lapa ja niiden palat, luineen

0210 12

― ― kylki ja kuve (lihaskudosta sisältävä silava) sekä niiden palat

0210 19

― ― muu

0210 20

― naudanliha

0210 90 20

― ― ― muu:

0210 90 20 10

― ― ― ― poronliha, kuivattu tai savustettu

4. Ryhmä

Meijerituotteet; linnunmunat; luonnonhunaja; muualle kuulumattomat eläinalkuperää olevat syötävät tuotteet

401

Maito ja kerma, tiivistämätön ja lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältämätön:

0401 10

― rasvapitoisuus enintään 1 painoprosentti

0401 20

― rasvapitoisuus yli 1, mutta enintään 6 painoprosenttia

0401 30

― rasvapitoisuus yli 6 painoprosenttia

402

Maito ja kerma, tiivistetty tai lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävä:

0402 10

― jauheena, rakeina tai muussa kiinteässä muodossa, rasvapitoisuus enintään 1,5 painoprosenttia

― jauheena, rakeina tai muussa kiinteässä muodossa, rasvapitoisuus suurempi kuin 1,5 painoprosenttia:

0402 21

― ― lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältämätön

0402 29

― ― muu

― muu:

0402 91

― ― lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältämätön

0402 99

― ― muu

405

Voi ja muut maidosta saadut rasvat ja öljyt

406

Juusto ja juustoaine:

0406 10

― tuorejuusto (kypsyttämätön), myös herajuusto ja juustoaine

0406 20

― juustoraaste ja juustojauhe, juustolaadusta riippumatta

0406 30

― sulatejuusto, ei kuitenkaan raaste eikä jauhe

0406 40

― sinihomejuusto

0406 90

― muu juusto

408

Kuorettomat linnunmunat ja munankeltuainen, tuoreet, kuivatut, höyryssä tai vedessä keitetyt, muotoillut, jäädytetyt tai muulla tavalla säilötyt, myös lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävät:

― munankeltuainen:

0408 11

― ― kuivattu

0408 19

― ― muu

― muut:

0408 91

― ― kuivatut

0408 99

― ― muut

6. Ryhmä

Elävät puut ja muut elävät kasvit; sipulit, juuret ja niiden kaltaiset tuotteet; leikkokukat ja leikkovihreä

603

Leikkokukat ja kukannuput, jollaiset soveltuvat kukkakimppuihin tai koristetarkoituksiin, tuoreet, kuivatut, värjätyt, valkaistut, kyllästetyt tai muulla tavalla valmistetut:

0603 10

― tuoreet:

― ― muut leikkokukat, paitsi orkideat ja gladiolukset

7. Ryhmä

Kasvikset sekä eräät syötävät juuret ja mukulat

701

Tuoreet tai jäähdytetyt perunat

702

Tuoreet tai jäähdytetyt tomaatit

703

Tuoreet tai jäähdytetyt kepa-, salotti-, valko- ja purjosipulit sekä muut Allium-sukuiset kasvikset

704

Tuore tai jäähdytetty keräkaali, kukkakaali, kyssäkaali ja lehtikaali sekä niiden kaltainen Brassica-sukuinen syötävä kaali:

0704 10

― kukkakaali

0704 90

― muu:

― ― kiinankaali

― ― valko- ja punakaali

705

Tuoreet tai jäähdytetyt salaatit (Lactuca sativa) ja sikurisalaatit (Cichorium-lajit):

― salaatit (Lactuca sativa):

0705 11

― ― keräsalaatti

706

Tuoreet tai jäähdytetyt porkkanat, nauriit, punajuuret, salsifit eli kaurajuuret, mukulasellerit, retiisit ja retikat sekä niiden kaltaiset syötävät juuret:

0706 10

― porkkanat

707

Tuoreet tai jäähdytetyt kurkut

710

Jäädytetyt kasvikset (myös höyryssä tai vedessä keitetyt):

― palkokasvit, myös silvityt:

0710 21

― ― herneet (Pisum sativum)

0710 22

― ― pavut (Vigna-lajit, Phaseolus-lajit)

0710 90

― kasvissekoitukset

8. Ryhmä

Syötävät hedelmät ja pähkinät; sitrushedelmien ja melonin kuoret

808

Tuoreet omenat, päärynät ja kvittenit:

0808 10

― omenat

810

Muut tuoreet hedelmät:

0810 10

― mansikat

0810 30

― musta-, valko- ja punaherukat sekä karviaiset

811

Jäädytetyt hedelmät ja pähkinät, keittämättömät tai vedessä tai höyryssä keitetyt, myös lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävät:

0811 20

― ― musta-, valko- ja punaherukat, jäädytetyt

10. Ryhmä

Vilja

1001

Vehnä sekä vehnän ja rukiin sekavilja:

1001 90

― muu

1002

Ruis

1003

Ohra

1004

Kaura

1005

Maissi:

1005 10

― siemenvilja

1005 90

― muu

11. Ryhmä

Myllyteollisuustuotteet; maltaat; tärkkelys; inuliini; vehnägluteeni

1101

Hienot vehnäjauhot ja sekajauhot vehnästä

1102

Muut hienot viljajauhot kuin vehnäjauhot tai sekajauhot vehnästä ja rukiista:

1102 10

― ruisjauho

1102 20

― maissijauho

1102 30

― riisijauho

1102 90

― muut

1103

Viljarouheet, karkeat viljajauhot ja rakeistettu vilja (pellets):

― rouheet ja karkeat jauhot:

1103 11

― ― vehnää

1103 12

― ― kauraa

1103 13

― ― maissia

1103 14

― ― riisiä

1103 19

― ― muuta viljaa

― viljapelletit:

1103 21

― ― vehnää

1103 29

― ― muuta viljaa

1104

Muulla tavoin käsitellyt viljanjyvät (esim. kuoritut, valssatut, hiutaleiksi valmistetut, pyöristetyt, leikatut tai karkeasti rouhitut), ei kuitenkaan nimikkeen 10.06 riisi; viljanjyvien alkiot, kokonaiset, valssatut, hiutaleiksi valmistetut tai jauhetut:

― valssatut tai hiutaleiksi valmistetut viljanjyvät:

1104 11

― ― ohraa

1104 12

― ― kauraa

1104 19

― ― muuta viljaa

― muut käsitellyt viljanjyvät (esim. kuoritut, pyöristetyt, leikatut tai karkeasti rouhitut):

1104 21

― ― ohraa

1104 22

― ― kauraa

1104 23

― ― maissia

1104 29

― ― muuta viljaa

1104 30

― viljanjyvien alkiot, kokonaiset, valssatut, hiutaleiksi valmistetut tai jauhetut

1105

Perunasta valmistetut hienot ja karkeat jauhot sekä hiutaleet, jyväset ja rakeet (pellets):

1105 10

― jauhot

1105 20

― hiutaleet, jyväset ja pelletit

1106

Nimikkeen 07.13 kuivatusta palkoviljasta, saagosta tai nimikkeen 07.14 juurista ja mukuloista valmistetut hienot ja karkeat jauhot; 8. ryhmän tuotteista valmistetut hienot ja karkeat jauhot sekä jauhe:

1106 10

― nimikkeen 07.13 kuivatusta palkoviljasta valmistetut

1106 20

― nimikkeen 07.14 saagosta, juurista tai mukuloista valmistetut

1106 30

― 8. ryhmän tuotteista valmistetut

1107

Maltaat, myös paahdetut:

1107 10

― paahtamattomat

1107 20

― paahdetut

1108

Tärkkelys; inuliini:

― tärkkelys:

1108 11

― ― vehnätärkkelys

1108 12

― ― maissitärkkelys

1108 13

― ― perunatärkkelys

1108 14

― ― maniokki- (kassavatärkkelys)

1108 19

― ― muu tärkkelys

1108 20

― inuliini

1109

Vehnägluteeni, myös kuivattu

12. Ryhmä

Öljysiemenet ja -hedelmät; erinäiset siemenet ja hedelmät; teollisuus- ja lääkekasvit; oljet ja kasvirehu

1201

Soijapavut, myös murskatut

1205

Rapsin- ja rypsinsiemenet, myös murskatut

1206

Auringonkukansiemenet, myös murskatut

16. Ryhmä

Lihasta, kalasta, äyriäisistä, nilviäisistä tai muista vedessä elävistä selkärangattomista valmistetut tuotteet

1601

Makkarat ja niiden kaltaiset tuotteet lihasta, muista eläimenosista tai verestä; näihin tuotteisiin perustuvat ravintovalmisteet:

― kestomakkarat

― muut

1602

Muut valmisteet ja säilykkeet, lihasta, muista eläimenosista tai verestä:

1602 10

― homogenoidut valmisteet

1602 20

― eläimenmaksasta valmistetut

― nimikkeen 01.05 siipikarjasta valmistetut:

1602 39

― ― muut

― siasta valmistetut:

1602 41

― ― kinkku ja sen pala

1602 42

― ― lapa ja sen palat

1602 49

― ― muut, myös sekavalmisteet

1602 50

― naudasta valmistetut

1602 90

― muut, myös eläimenverestä tehdyt valmisteet

17. Ryhmä

Sokeri ja sokerivalmisteet

1701

Ruoko- ja juurikassokeri sekä kemiallisesti puhdas sakkaroosi, jähmeät:

― lisättyä maku- tai väriainetta sisältämätön raakasokeri:

1701 11

― ― ruokosokeri

1701 12

― ― juurikassokeri

1701 99

― ― muut

1702

Muut sokerit, myös kemiallisesti puhdas laktoosi, maltoosi, glukoosi ja fruktoosi, jähmeät; lisättyä maku- tai väriainetta sisältämättömät sokerisiirapit; keinotekoinen hunaja, myös luonnonhunajan kanssa sekoitettuna; sokeriväri:

1702 10

― laktoosi ja laktoosisiirappi

1702 20

― vaahterasokeri ja vaahterasiirappi

1702 40

― glukoosi ja glukoosisiirappi, joissa on fruktoosia vähintään 20, mutta vähemmän kuin 50 % kuivapainosta

1702 50

― kemiallisesti puhdas fruktoosi

1702 60

― muu fruktoosi ja fruktoosisiirappi, joissa on fruktoosia enemmän kuin 50 % kuivapainosta

1702 90

― muut, myös inverttisokeri:

― ― kemiallisesti puhdas maltoosi

― ― keinotekoinen hunaja

― ― muut

1703

Sokerin erottamisessa ja puhdistamisessa syntyvä melassi

20. Ryhmä

Kasviksista, hedelmistä, pähkinöistä tai muista kasvinosista valmistetut tuotteet

2004

Muulla tavalla kuin etikan tai etikkahapon avulla valmistetut tai säilötyt muut kasvikset, jäädytetyt:

2004 10

― perunat

2005

Muulla tavalla kuin etikan tai etikkahapon avulla valmistetut tai säilötyt muut kasvikset, jäädyttämättömät:

2005 20

― perunat

23. Ryhmä

Elintarviketeollisuuden jätetuotteet ja jätteet; valmistettu rehu

2301

Lihasta, muista eläimenosista, kalasta, äyriäisistä, nilviäisistä tai muista vedessä elävistä selkärangattomista valmistetut ihmisravinnoksi kelpaamattomat jauhot, jauheet ja rakeet (pellets); eläinrasvan sulatusjätteet

2302

Leseet, lesejauhot ja muut viljan tai palkoviljan seulomisessa, jauhamisessa tai muussa käsittelyssä syntyneet jätetuotteet, myös pelleteiksi valmistetut:

2302 10

― maissista

2302 20

― riisistä

2302 30

― vehnästä

2302 40

― muusta viljasta

2302 50

― palkoviljasta

2303

Tärkkelyksenvalmistuksen jätetuotteet ja niiden kaltaiset jäteaineet, sokerijuurikasjätemassa, sokeriruokojäte ja muut sokerinvalmistuksen jätteet, rankki ja muut panimo- ja polttimojätteet, myös pelleteiksi valmistetut:

2303 10

― tärkkelyksenvalmistuksen jätetuotteet ja niiden kaltaiset jäteaineet

2303 20

― sokerijuurikasjätemassa, sokeriruokojäte ja muut sokerinvalmistuksen jätteet

2303 30

― rankki ja muut panimo- ja polttimojätteet

2304

Öljykakut ja muut soijaöljyn erottamisessa syntyneet kiinteät jätetuotteet, myös jauhetut tai pelleteiksi valmistetut

2305

Öljykakut ja muut maapähkinäöljyn erottamisessa syntyneet kiinteät jätetuotteet, myös jauhetut tai pelleteiksi valmistetut

2306

Öljykakut ja muut kasvirasvojen tai -öljyjen erottamisessa syntyneet kiinteät jätetuotteet, myös jauhetut tai pelleteiksi valmistetut, muut kuin nimikkeisiin 23.04 ja 23.05 kuuluvat:

2306 10

― puuvillansiemenistä

2306 20

― pellavansiemenistä

2306 30

― auringonkukansiemenistä

2306 40

― rapsin- tai rypsinsiemenistä

2306 50

― kookospähkinöistä tai koprasta

2306 60

― palmunpähkinöistä tai -ytimistä

2306 90

― muut

Sivun alkuun