Eläinlääkintähuoltoasetus
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
- Ajantasaistettu säädös
- 1039/1990
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään 17 päivänä elokuuta 1990 annetun eläinlääkintähuoltolain (685/90) 10§, 14§:n 2 momentin ja 26§:n nojalla:
Kelpoisuusvaatimukset kunnaneläinlääkärin virkaan
1 §
Kelpoisuusvaatimuksena kunnaneläinlääkärin virkaan on, että asianomainen on laillistettu eläinlääkäri. Jos eläinlääkintähuollon ja kunnaneläinlääkärin tehtävien järjestämistä koskevassa johtosäännössä määrätään viran säännöllinen viikottainen työaika käytettäväksi kokonaan eläinlääkintähuoltolain (685/90) 8§:n 1 momentin 2 ja 3 kohdissa mainittujen ja niihin liittyvien tehtävien suorittamiseen, edellytetään viranhaltijalta lisäksi, että hän on suorittanut hyväksyttävästi elintarvike- ja ympäristöhygienian erikoiseläinlääkäritutkinnon tai siihen sisältyvän elintarvikehygieenikkokuulustelun ja sitä edeltävän täydennyskoulutuksen.
Palkkioiden huomioon ottaminen kunnaneläinlääkärin eläkkeen perusteena olevana palkkana
2 §
Kunnaneläinlääkärin eläkkeen perusteena olevana palkkana otetaan huomioon kunnan virkatehtävistä suorittamien palkkausetujen lisäksi eläinlääkärin eläimen omistajilta tai haltijoilta perimät eläinlääkintähuoltolain 14§:n 1 momentissa tarkoitetut palkkiot. Huomioon otettavien palkkioiden vuotuinen yhteismäärä ei kuitenkaan saa ylittää kunnaneläinlääkärille kunnallisessa yleisessä virkaehtosopimuksessa sovittua, kalenterivuoden alussa voimassa ollutta I paikkakuntaluokan mukaista alimman sijoituspalkkaluokan loppupalkkaa kaksinkertaisena. Loppupalkka muodostuu siten, että palvelulisät määräytyvät sijoituspalkkaluokan sijasta palvelulisäpalkkaluokan mukaisina.
Jos eläkkeen perusteena olevaa palkkaa määrättäessä ei oteta huomioon koko kalenterivuotta, otetaan 1 momentissa tarkoitettua vuotuista enimmäismäärää vahvistettaessa huomioon niitä päiviä vastaava osa enimmäismäärästä, joiden ajan eläkkeeseen oikeuttava palvelussuhde on jatkunut.
3 §
Kunakin kalenterivuonna otetaan eläkkeen perusteena olevana palkkana huomioon eläinlääkärin perimät palkkiot sen mukaan kuin kunta on ne ilmoittanut Kuntien eläkevakuutukselle.
Palkkioista otetaan huomioon kunkin eläkkeeseen oikeuttavan palvelussuhteen pituutta vastaava osa.
Yksityiseen eläinlääkintähuoltoon kuuluvasta toiminnasta tehtävä ilmoitus
4 §
Palvelujen tuottajan on eläinlääkintähuoltolain 17§:n 1 momentissa tarkoitetussa ilmoituksessaan mainittava seuraavat tiedot:
palveluja tuottavan yrityksen tai yhteisön nimi ja osoite;
yksiköiden toiminnassaan käyttämät nimet ja yksiköiden toimipaikkojen osoitteet;
selvitys tuotettavista palveluista; sekä
selvitys toiminnassa käytettävistä tiloista ja pääasiallisesta varustuksesta.
5 §
Itsenäisen ammatinharjoittajan on eläinlääkintähuoltolain 17§:n 2 momentissa tarkoitetussa ilmoituksessaan mainittava oman nimensä ja osoitteensa lisäksi kiinteän toimipaikkansa osoite. Jos kiinteässä toimipaikassa suoritetaan eläinlääkärinavun antamiseen liittyviä toimenpiteitä, tulee ilmoitukseen liittää selvitys toimitiloista ja pääasiallisesta toiminnasta.
Voimaantulo
6 §
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1991.
Ennen asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.
Helsingissä 30 päivänä marraskuuta 1990
Tasavallan Presidentti Mauno KoivistoMaa- ja metsätalousministeri Toivo T. Pohjala