Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

1011/1988

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Asetus siemenperunakeskuksen suojavyöhykkeestä

Säädöksen tyyppi
Asetus
Antopäivä
Ajantasaistettu säädös
1011/1988

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään siemenperunakeskuksen suojavyöhykkeestä 2 päivänä joulukuuta 1988 annetun lain (1010/88) 8§:n 4 momentin, 13§:n ja 18§:n nojalla:

1 §Tarkastus

Kun Oulun maatalouspiiri saa tietoonsa tai sillä on aihetta epäillä, että siemenperunakeskuksen suojavyöhykkeestä annetun lain (1010/88), jäljempänä suojavyöhykelaki, 3-6§:ää on rikottu tai että suojavyöhykkeellä esiintyy suojavyöhykelain 1§:n 1 momentissa tarkoitettua kasvintuhoojaa, tulee maatalouspiirin viipymättä suorittaa tarpeellinen tarkastus.

Asianosaiselle on mahdollisuuksien mukaan varattava tilaisuus olla läsnä tarkastuksessa ja lausua mielipiteensä tarkastuksen tuloksesta.

Tarkastuksesta on laadittava pöytäkirja, johon on merkittävä ainakin tarkastuksen tulos ja asianosaisen lausuma, jos se on asiaan vaikuttava, sekä päätös siitä, mihin toimenpiteisiin asianosaisen tulee tarkastuksen tuloksen perusteella ryhtyä tai mitä hänen muuten on noudatettava. Jäljennös pöytäkirjasta on annettava asianosaiselle tiedoksi.

2 §Torjuntasuunnitelma

Jos suojavyöhykkeellä sijaitsevalla viljelmällä on todettu suojavyöhykelain 1§:n 1 momentissa tarkoitettu kasvintuhooja, tulee Oulun maatalouspiirin kiireellisesti laatia suojavyöhykelain 6§:ssä tarkoitettu torjuntasuunnitelma ja toimittaa se maatilahallitukselle hyväksyttäväksi.

Torjuntasuunnitelmasta on käytävä ilmi yksityiskohtaisesti torjuntatoimenpiteet, mahdolliset viljelyä tai muuta toimintaa koskevat rajoitukset ja niiden voimassaoloajat.

Asianosaiselle on varattava tilaisuus lausua mielipiteensä torjuntasuunnitelmasta.

3 §Valtiolle tulevien korvausten määrittäminen

Kun maatalouspiirin toimesta on suojavyöhykelain 8§:n edellyttämällä tavalla tutkittu, mitkä toimenpiteet ovat tarpeen sen varmistamiseksi, että lain rikkominen ei johda kasvintuhoojan leviämiseen, peritään asianomaiselta tutkimuksen suorittamisesta korvaus. Korvauksen suuruus lasketaan siten kuin jäljempänä 2 momentissa säädetään. Samoin lasketaan asianomaiselta perittävän korvauksen suuruus, kun maatalouspiiri itse suorittaa suojavyöhykelain 8§:ssä tarkoitetun toimenpiteen, jonka asianomainen on laiminlyönyt.

Edellä 1 momentissa tarkoitetun tutkimuksen ja toimenpiteen kokonaiskustannukset lasketaan seuraavasti:

1)

Välittömät työkustannukset lasketaan ottamalla huomioon suoritteen tuottamiseen käytettyjen työtuntien määrä ja työn laatu. Työkustannukset tuntia kohden saadaan jakamalla työtä suorittavien henkilöiden kuukausipalkkaus säännönmukaisine lisineen luvulla 150 ja korottamalla näin saatavaa määrää 68 prosentilla.

2)

Välittömät laitekustannukset lasketaan kertomalla koneen tai laitteen tuntihinta, käyttötapa huomioon ottaen, kysymyksessä olevan suoritteen tuottamiseen kuluneella koneen tai laitteen käyttöajalla. Koneen tai laitteen tuntihinta saadaan jakamalla vuokratun koneen tai laitteen kuukausivuokra tai oman koneen tai laitteen laskennallinen kuukausivuokra luvulla 130. Mikäli koneen tai laitteen käyttöaika poikkeaa merkittävästi 130 tunnista kuukaudessa, otetaan laskelmissa huomioon todellinen käyttöaika kuukaudessa. Tuntihinnan lisäksi otetaan kone- ja laitekustannuksina huomioon kaikki muut koneen tai laitteen toiminnasta ja käytöstä aiheutuvat välittömät kustannukset.

3)

Välittömät muut kustannukset. Oulun maatalouspiirin suorittamat maksut muilta ostamistaan, suoritteen tuottamiseen kuuluvista palveluksista ja suoritetta varten tekemistään hankinnoista sekä henkilökunnan matkakustannuksista otetaan erikseen huomioon täysimääräisinä.

4)

Välillisinä kustannuksina, joilla tarkoitetaan valtion maksuperustelain (980/73) 2§:n 1 momentin mukaisia kustannuksia, veloitetaan määrä, joka on 185 prosenttia 1 kohdan mukaan lasketuista välittömistä työkustannuksista.

4 §Valtiolle tulevien korvausten periminen

Korvaus 3§:ssä tarkoitetuista kokonaiskustannuksista on suoritettava 14 päivän kuluessa siitä, kun lasku niistä on toimitettu maksuvelvolliselle. Postitse lähetetty lasku katsotaan toimitetuksi maksuvelvolliselle seitsemäntenä päivänä sen jälkeen, kun lasku on annettu postin kuljetettavaksi. Korvaus voidaan periä erissä työn edistymisen mukaan.

Ellei korvauslaskua suoriteta laskussa määrättyyn eräpäivään mennessä, peritään korvaus 16 prosentin vuotuisine viivästyskorkoineen suojavyöhykelain 8§:n 3 momentissa tarkoitetussa järjestyksessä.

Jos Oulun maatalouspiiri on suorituttanut toimenpiteen, jonka asianomainen on laiminlyönyt, suorittajalle maksettujen kustannusten perimiseen maksuvelvolliselta sovelletaan 1 ja 2 momentin määräyksiä.

5 §Viranomaisten avustajat

Oulun maatalouspiiri voi käyttää apuna suojavyöhykelain 13§:ssä tarkoitettujen neuvontajärjestöjen toimihenkilöitä, suojavyöhykkeen maatalouslautakuntien maataloussihteereitä sekä maataloussihteerin estyneenä ollessa, tai, jos kunnassa ei ole maataloussihteeriä, maatalouslautakunnan puheenjohtajaa suojavyöhykelain mukaisissa tehtävissä. Maa- ja metsätalousministeriön määräämiä henkilöitä voidaan käyttää apuna ministeriön erikseen määräämissä suojavyöhykelain täytäntöönpanotehtävissä.

Neuvontajärjestöjen toimihenkilöille ja ministeriön määräämille henkilöille 1 momentin mukaisista tehtävistä suoritettavien korvausten perusteista noudatetaan soveltuvin osin maa- ja metsätalousministeriön kasvinsuojeluasetuksen (442/82) 27§:n nojalla antamaa päätöstä.

6 §

Tämä asetus tulee voimaan 21 päivänä joulukuuta 1988.

Helsingissä 2 päivänä joulukuuta 1988

Tasavallan Presidentti Mauno KoivistoMaa- ja metsätalousministeri Toivo T. Pohjala

Sivun alkuun