Maa- ja metsätalousministeriön päätös sikatilarekisteristä
Ei voimassa- Säädöksen tyyppi
- Päätös
- Hallinnonala
- Maa- ja metsätalousministeriö
- Antopäivä
- Julkaisupäivä
- Voimaantulo
- ELI-tunnus
- http://data.finlex.fi/eli/sd/1997/641/ajantasa/1997-06-27/fin
Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt, maaseutuelinkeinorekisteristä 29 päivänä joulukuuta 1994 annetun lain (1515/1994) 5 §:n ja 18 päivänä tammikuuta 1980 annetun eläintautilain (55/1980) 5 §:n ja 12 §:n 1 momentin nojalla, sellaisena kuin näistä jälkimmäinen laki on laeissa 809/1992 ja 424/1994:
1 §Määritelmät
Tässä päätöksessä tarkoitetaan:
sialla kotieläimenä pidettävää sikaa mukaanlukien tarhattava villisika, ei kuitenkaan lemmikkinä pidettävää minisikaa;
sikojen pitäjällä luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä, joka pitää sikoja tilapäisesti tai pysyvästi, ei kuitenkaan sikojen kuljettajia;
sikojen pitopaikalla laitosta, rakennusta, tarhaa tai muuta paikkaa, jossa sikoja pidetään, kasvatetaan tai käsitellään, ei kuitenkaan kuljetusajoneuvoja tai teurastamoja;
tuotantomuodolla mitä tahansa sikojen tuotantotapaa kuten porsastuotantoa, lihasikojen kasvatusta, yhdistelmätuotantoa, villisian tarhausta, eläinvälitystä tai sikojen pitoa muuta tarkoitusta varten;
tilatunnuksella sitä maaseutuelinkeinorekisterin tilatunnusta, joka on edellytyksenä Euroopan yhteisön kokonaan tai osittain maksamien tukien ja kansallisten tukien hakemiselle; ja
tatuointitunnuksella rekisteröitymisen yhteydessä sikojen pitopaikalle annettavaa tunnusnumeroa.
Tatuointitunnuksen käytöstä sikojen merkitsemisessä säädetään erikseen.
2 §Rekisteröintivelvollisuus
Sikojen pitäjä on velvollinen rekisteröitymään kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle tässä päätöksessä annettujen säännösten mukaisesti.
Rekisteröityminen on tehtävä ennen sikojen pitämisen aloittamista.
3 §Sikatilarekisteri
Sikojen pitäjien ja pitopaikkojen tunnistetiedot tallennetaan sikatilarekisteriin, joka on maaseutuelinkeinorekisteristä annetussa laissa (1515/1994) tarkoitettu maaseutuelinkeinorekisterin toiminnallinen alarekisteri. Tietojen tallennuksesta rekisteriin ja rekisterin päivittämisestä vastaa asianomaisen kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen. Rekisterin teknisestä ylläpidosta huolehtii maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus (TIKE).
4 §Sikatilarekisterin sisältö
Sikojen pitäjän on rekisteröinnin yhteydessä ilmoitettava jokaisesta sikojen pitopaikasta seuraavat tiedot:
sikojen pitäjän nimi, osoite ja puhelinnumero;
sikojen pitopaikan osoite ja puhelinnumero, jos eri kuin sikojen pitäjällä;
tuotantomuoto; sekä
tiedot sikojen pitämisen pysyvästä lopettamisesta, keskeyttämisestä vähintään kuuden kuukauden ajaksi ja uudelleen aloittamisesta keskeyttämisen tai lopettamisen jälkeen.
Edellä 1 momentissa mainittujen tietojen lisäksi tallennetaan sikatilarekisteriin seuraavat tiedot:
tilatunnus; ja
tatuointitunnus.
5 §Muutosilmoitukset sikatilarekisteriin
Sikojen pitäjän tulee ilmoittaa 4 §:n 1. momentissa tarkoitetuissa tiedoissa tapahtuvista muutoksista kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle 14 vuorokauden kuluessa muutoksesta.
6 §Tatuointitunnuksen antaminen
Rekisteröitymisen yhteydessä kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen antaa sikojen pitopaikalle oman, yksilöivän tatuointitunnuksen.
7 §Tietojen luovuttaminen
Sikatilarekisterin tietojen luovuttamisesta sivullisille päättää maaseutuelinkeinorekisteristä annetun lain nojalla maa- ja metsätalousministeriö.
8 §Voimaantulo
Tämä päätös tulee voimaan 4 päivänä heinäkuuta 1997.
9 §Siirtymäsäännökset
Sikojen pitäjien, joilla on sikoja päätöksen voimaantullessa, on rekisteröidyttävä sikatilarekisteriin viimeistään 31 päivänä elokuuta 1997.
Neuvoston direktiivi 92/102/ETY; EYVL N:o L 355, 5.12.1992, s. 32