Finlex är fortfarande ett uppskattat webbvarumärke

Statens författningsdatabas Finlex, som upprätthålls av justitieministeriet, hade god framgång i undersökningen om uppskattning av webbvarumärken även år 2008.

Enligt undersökningen som publicerades av Taloustutkimus var Finlex i toppen när det gällde uppskattning av webbtjänster som delar ut offentlig information. I undersökningen "Verkkobrändien arvostus Suomessa 2008"
(Uppskattning av webbvarumärken i Finland 2008) bedömde c. 4000 finländare som använder nättjänster 150 mest kända inhemska webbvarumärken.

Författningsdatabasen Finlex har varit bland de populäraste nättjänsterna från år 2004 och i år var Finlex femte och år 2006 sjua på listan som gällde alla nättjänster. I toppen på listan låg på samma sätt som förra året söktjänsten Google.

Den avgiftsfria Finlextjänsten innehåller bland annat aktuella lagtexter, den aktuella författningssamlingen, domstolsavgöranden, myndigheternas föreskriftssamlingar, regeringens propositioner och översättningar av lagar. Dessutom innehåller Finlex uppgifter om bl.a. arbetskollektivavtal, avgöranden av Europeiska människorättsdomstolen samt internationella fördrag som Finland ingått.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.