31.5.2013/1851 HFD:2013:101

Beskattning av personlig inkomst - Skattskyldighet - Skattskyldighetens territoriella usträckning - Begränsad skattskyldighet - Inkomst som förvärvats i Finland - Fastighet - Aktiebolag - Indirekt ägande - Överlåtelse av aktier

A, som hade beskattats som begränsat skattskyldig i Finland, ägde samtliga aktier i F Ab. F Ab:s tillgångar bestod huvudsakligen av aktier i ett ömsesidigt fastighetsaktiebolag. F Ab var inte ett sådant i 10 § 10 punkten i inkomstskattelagen avsett bolag, av vars samtliga tillgångar mera än 50 procent utgjordes av en eller flera fastigheter som är belägna här. Vid beskattningen av A var en eventuell vinst från överlåtelse av aktierna i F Ab inte inkomst som förvärvats i Finland på det sätt som avses i 10 § 10 punkten i inkomstskattelagen. Förhandsavgörande för skatteåren 2012 och 2012. Omröstning 3-2.

Inkomstskattelagen 10 § 10 punkten

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.