28.12.2007/3377 HFD:2007:91

Kommunikationsmarknadslagen - Teleföretag - Betydande marknadsinflytande - Icke-diskriminerande villkor - Motsvarande tjänst - Abonnentförbindelse - Bredbandstjänst - Koppling - Leveranstid

Kommunikationsverket hade i ett beslut om betydande marknadsinflytande föreskrivit att det teleföretag som beslutet gällde var skyldigt att iaktta icke-diskriminerande villkor när det hyrde ut abonnentförbindelser. Om teleföretaget använde en viss tjänst själv, skulle den följaktligen tillhandahålla motsvarande tjänst till motsvarande villkor även för konkurrerande teleföretag.

Teleföretaget hade i förväg installerat bredbandsförbindelse i varje hemtelefonanslutning som saknade ISDN-tjänst eller bredbandstjänster från någon annan operatör. Den bredbandstjänst som teleföretaget på detta sätt tillhandahöll och koppling av abonnentförbindelse ansågs inte vara tjänster som motsvarade varandra. Omröstning 4-1.

Kommunikationsmarknadslagen (393/2003) 18, 37 och 84 §

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.