27.10.2005/2727 HFD:2005:66

Beskattning av inkomst av näringsverksamhet - inkomstkälla i näringsverksamhet - Enskild firma - Kommanditbolag - Ansvarig bolagsman - Inkomstandel - Avdragsrätt för förluster

A idkade kioskrörelse under ett firmanamn. Dessutom var A ansvarig bolagsman i ett kommanditbolag som idkade disponentrörelse och fastighetsskötsel. Kioskrörelsens näringsverksamhet uppvisade förlust för skatteåren 1998 - 2000. Den andel av kommanditbolagets inkomst som fördelades på A som dennes inkomst i egenskap av delägare i kommanditbolaget ansågs höra till samma näringsinkomstkälla som A:s kioskrörelse så, att kioskrörelsens förluster kunde dras av från den A årligen påförda andelen av kommanditbolagets inkomst av sin näringsverksamhet. Skatteåren 1998-2001.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.