17.6.2005/1468 HFD:2005:39

Accisbeskattning - Accis på alkohol och alkoholdrycker - Produkter skaffade från en annan EU-stat - Privatperson - Eget bruk - Kommersiellt syfte

Mängden accispliktiga produkter, det slag av drycker som det var frågan om samt den utredning som erhållits om det ändamål för vilket dryckerna var avsedda samt om finansieringen av anskaffningen gjorde det inte trovärdigt att anse att hela den mängd alkoholdrycker som A och B hade infört till Finland från en annan EU-stat hade varit avsedd uteslutande för A:s och B:s eget bruk. På basis av en totalbedömning av omständigheterna i fallet kunde man anse att en viss del av produkterna hade införts till landet för eget bruk, medan den överstigande mängden hade införts för kommersiellt ändamål. För denna överstigande mängd skulle betalas accis på alkohol och alkoholdrycker samt en tio procents tilläggsaccis.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.