3.4.2018/1493

Skjutvapen - Temporärt omhändertagande - Förutsättningar för temporärt omhändertagande - Verkan av anhängig återkallelse av tillstånd

Eftersom en återkallelse av tillstånd som berättigade till innehav av skjutvapen var anhängig, skulle polisinrättningen med stöd av 92 § 1 mom. i skjutvapenlagen besluta om temporärt omhändertagande av tillståndshavarens skjutvapen. Under dessa omständigheter förutsatte ett temporärt omhändertagande av skjutvapnen inte att det att det förelåg i 92 § 1 mom. i skjutvapenlagen avsedd grundad anledning.

Skjutvapenlagen 92 § 1 mom.

Ärendet har avgjorts av justitieråden Riitta Mutikainen, Hannu Ranta, Mika Seppälä, Kari Tornikoski och Jaakko Autio. Föredragande Joonas Ahtonen.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.