7.1.2014/27

Kyrkobesvär - Ändring av församlingsindelning - Besvärsrätt - Kyrkoherde - Kaplan

I ett beslut om ändring av församlingsindelningen hade kyrkostyrelsen bestämt vilka kyrkoherdetjänster som skulle dras in och överfört innehavarna av de indragna kyrkoherdetjänsterna till kaplanstjänster.

Kyrkostyrelsens beslut att överföra en person i en kyrkoherdetjänst till en kaplanstjänst gällde denna person och påverkade hans rätt. Innehavaren av den indragna kyrkoherdetjänsten hade rätt att överklaga kyrkostyrelsens beslut till den del som beslutet gällde tjänsterna, men inte i vidare omfattning, till den del som beslutet gällde församlingsindelningen.

Kyrkolagen 24 kap. 6 § 1 mom.

Ärendet har avgjorts av förvaltningsråden Irma Telivuo, Anne E. Niemi, Alice Guimaraes-Purokoski, Tuomas Lehtonen och Outi Suviranta. Föredragande Anne Nenonen.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.