Rovaniemen HO 24.09.1991 914/91

Murhapolton yritys - Ilkivalta - Tahallisuus

A oli kansaneläkelaitoksen toimistossa heittänyt virkailijan pöydälle tuleen sytyttämänsä polttopullon. Tuli oli saatu heti sammumaan eikä A:n teosta ollut aiheutunut vahinkoa.

A:n tarkoituksena ei ollut ollut sytyttää rakennusta tuleen, vaan hän oli tehnyt tekonsa suuttumuksen vallassa osoittaakseen mieltään mielestään kansaneläkelaitoksen epäoikeudenmukaista kohtelua vastaan. A ei ollut mieltänyt, että rakennus saattaisi syttyä tuleen hänen menettelystään. Toimistossa oli ollut runsaasti asiakkaita ja virkailijoita, joiden toimesta tuli olisi saatu heti sammumaan. Olosuhteet teon hetkellä eivät olleet sellaiset, että rakennuksen tuleen syttymisen ja tulen leviämisen mahdollisuus pullossa olleen vähäisen sytykeainemäärän vuoksi olisi ollut todennäköistä.

A:n tahallisuus ei ollut ulottunut rakennuksen tuleensyttymiseen asti. Hänen viakseen kuitenkin jäi, että hän oli menetellessään kerrotulla tavalla harjoittanut ilkivaltaa julkisessa paikassa.

IV jaosto

Lainvoimainen (LVT:1)

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.