Kouvolan HO 10.04.1990 502

Syyte

Virallinen syyttäjä oli KO:ssa vaatinut A:n tuomitsemista rangaistukseen liikenteen vaarantamisesta kertoen, että A oli kuljettanut henkilöautoa 50 tuntikilometrin nopeusrajoitusalueella 95 kilometrin tuntinopeudella vaarantaen menettelyllään liikenneturvallisuutta.

KO katsoi päätöksessään selvitetyksi, että A oli menetellyt syytteessä kerrotuin tavoin ja että A:n teko oli ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa mahdollisille muille tiellä liikkuneille sekä tuomitsi A:n törkeästä liikenteen vaarantamisesta rangaistukseen.

Koska virallinen syyttäjä ei ollut väittänyt, että A:n menettely olisi ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle, KO ei olisi saanut tuomita A:ta rangaistukseen törkeästä liikenteen vaarantamisesta. HO, jossa vain virallinen syyttäjä haki muutosta, muutti KO:n päätöstä siten, että A tuomittiin liikenteen vaarantamisesta.

I-jaosto:J.Kartimo-Kurri-Salmi (apuj.) Esittelijä: Satopää
Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.