Helsingin HO 07.03.1990 388

Etuoikeus - Konkurssi

Eläketurvakeskus oli valvoessaan työnantajan 31.5.1989 alkaneessa konkurssissa työntekijän eläkelain 15 §:n mukaista hyvikettä korkoineen enimmäisvalvontana vaatinut etuoikeusasetuksen 4a §:n mukaista etuoikeutta satavalleen viimeiseltä ja kulumassa olevalta vuodelta. AO vahvisti valvotun saatavan korkoineen maksettavaksi, mutta hylkäsi etuoikeusvaatimuksen, koska eläketurvakeskus ei ollut yksilöinyt vuosiin 1988 ja 1989 kohdistuvia määriä.

HO totesi, että valvotulla hyvikkeellä korkoineen oli konkurssissa etuoikeusasetuksen 4a §:n mukainen etuoikeus viimeiseltä ja kuluvalta vuodelta, minkä hyvikkeen suuruus määräytyi erikseen toimeenpantavassa maksuunpanomenettelyssä, sekä määräsi saatavan korkoineen maksettavaksi pyydetyllä etuoikeudella siltä osin kuin sen maksuunpanomenettelyssä todetaan kohdistuvan vuosiin 1988 ja 1989.

Läsnä: Lager - Nikula - Nouro Esittelijä: Mutanen

Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.