Kouvolan HO 29.10.1987 1406/87

Syyte - Rikosten yhtyminen - Ampuma-ase

Virallinen syyttäjä syytti A:ta törkeästä pahoinpitelystä, koska A oli ampunut taskuaseella B:tä jalkaan. Hovioikeus katsoi tahallisuuden pahoinpitelyyn jääneen näyttämättä. A:n katsottiin käsitelleen asetta niin varomattomasti, että se oli lauennut ja siten syyllistyneen B:hen kohdistuneeseen ruumiinvamman tuottamukseen. Koska aseen laukeaminen oli tapahtunut autossa, jossa oli tuolloin ollut myös sivullisia henkilöitä, A:n syyksi todettu varomaton aseenkäsittely, joka oli ollut omiaan vaarantamaan myös mainittuja sivullisia, ei sisältynyt mainittuun ruumiinvamman tuottamukseen.

Hovioikeus katsoi, että syyttäjän edellä sanottu syyte sisälsi syytteen varomattomasta aseenkäsittelystä siltä osin kuin se oli ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa sivulliselle.

A tuomittiin rangaistukseen yksin teoin tehdyistä varomattomasta aseenkäsittelystä ja ruumiinvamman tuottamuksesta.

Vrt. KKO:1986-II-62

Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.