Turun HO 19.11.1984 TU-2201

Kantelu - Tuomion purku

Sen jälkeen kun A oli lainvoimaisella päätöksellä tuomittu rangaistukseen jatketusta rikoksesta, joka käsitti erittäin raskauttavien asianhaarojen vallitessa tehtyjä veronkavaltamisia ja törkeitä veropetoksia, syyttäjä oli kihlakunnanoikeudessa vaatinut A:lle rangaistusta siitä, että tämä oli samaan aikaan, kun aikaisemmin tuomitut rikokset oli tehty, lisäksi syyllistynyt törkeään veropetokseen. Korkein oikeus oli purkanut aikaisemman päätöksen ja määrännyt, että siinä tarkoitettu juttu oli uudelleen käsiteltävä vireillä olevan jutun yhteydessä.
Kihlakunnanoikeus oli tämän jälkeen hylännyt uuden syytteen toteennäyttämättömänä antamatta lausuntoa jutusta purkupäätöksessä tarkoitetuin osin. Kun kihlakunnanoikeuden päätös oli siten jäänyt niin epätäydelliseksi, ettei siitä käynyt selville, miten asiassa oli tuomittu, hovioikeus apulaisoikeuskanslerin kantelun johdosta hylkäsi kihlakunnanoikeuden menettelyn olla antamatta jutusta lausuntoa sikäli kuin se oli aikaisemmin ratkaistu puretuksi tulleella päätöksellä, poisti kihlakunnanoikeuden päätöksen ja osoitti jutun kihlakunnanoikeuteen, jonka tuli määräajassa ottaa juttu myös purkupäätöksessä tarkoitetuin osin uudelleen käsiteltäväkseen.

Läsnä: Schrey - Tulenheimo - Leskinen (apuj.) Esittelijä: Leino
Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.