Helsingin HO 23.02.1984 2800

Esteetön poissaolo oikeudesta vastaajana

Virallinen syyttäjä vaati HO:ssa NN:n tuomitsemista rangaistukseen siitä, että NN oli jäänyt vastaajaksi haastettuna laillista estettä puolestaan ilmoittamatta pois asian ensikäsittelystä RO:sta 27.1.1981.

RO päätöksessään 26.8.1982 ei ollut tuominnut NN:ää poissaolosakkoon.

HO lausui asiassa selvitetyn, että NN:ää oli jo 26.5.1980 syytetty Tampereen RO:ssa niistä rikollisista teoista, joista syyttäjä oli tässä asiassa vaatinut rangaistusta, ja että juttu oli siellä 27.1.1981 edelleen vireillä. Syyttäjä oli sen vuoksi 26.8.1982 raastuvanoikeudessa luopunut kaikista rangaistusvaatimuksistaan.
Koska syyttäjältä siten oli puuttunut aihe saattaa NN Helsingin RO:ssa syytteeseen ja kysymys NN:n henkilökohtaisesta kuulemisesta olisi oikea asiantila tuntien rauennut, NN:ää ei tuomittu rangaistukseen poissaolostaan.

Läsnä: Kesä, Järvinen ja Jalonen Esittelijä: Nyyssönen

Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.