Helsingin HO 11.01.1984 818

Irtaimen omaisuuden kauppaan perustuva vahingonkorvaus - Tuotevastuu - Todistustaakka

U:n osakeyhtiöltä A ostama, osakeyhtiö V:n pinnoittama autonrengas oli räjähtänyt ajossa, mistä oli ollut seurauksena auton vaurioituminen. Asiassa oli selvitetty, että V:n pinnoittaman autonrenkaan runko oli ollut virheellinen luultavasti jo rengasta pinnoitettaessa. V yhtiöstä oli myös aiemmin toimitettu useita viallisia autonrenkaita yhtiölle A edelleen myytäviksi.
Yhtiö V, joka ei ollut näyttänyt, että yhtiössä olisi noudatettu riittävää huolellisuutta valittaessa rengasrunkoja pinnoittamista varten, velvoitettiin tuottamuksensa perusteella korvaamaan U:lle viallisen renkaan räjähtämisestä aiheutunut vahinko.

Alioikeuden päätös pysytetty siltä osin kun kanne oli hylätty A:ta vastaan, koska A:n tuottamusta ei ollut näytetty toteen.

Läsnä: Hirvonen, Korhonen (apuj.) ja Lehto-Kinnunen (apuj.) Esittelijä: Ojala
Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.