Helsingin HO 21.11.1984 635

Oikeustoimilaki 33 § - Työsopimuksen irtisanominen

Pankki oli kehottanut toimihenkilöään irtisanomaan työsopimuksensa selvittämättä jääneen määrältään vähäisen kassavirheen vuoksi uhalla, että muutoin pankki irtisanoisi toimihenkilön työsopimuksen. Pankki ei ollut saattanut todennäköiseksi, että toimihenkilö olisi menetellyt asiassa vilpillisesti pankin vahingoksi.
Kun pankki oli siten menettelyllään vastoin toimihenkilön tahtoa aiheuttanut tämän työsuhteen päättymisen ilman työsopimuslain edellyttämää perustetta, ei sanotunlaisissa olosuhteissa, joihin vetoaminen oli kunnianvastaista ja arvotonta, toimihenkilön pankin edustajien kehotuksesta allekirjoittama irtisanoutumisilmoitus poistanut toimihenkilön oikeutta irtisanomisajan palkkaan ja vahingonkorvaukseen.

Läsnä: Liukko, Nikula ja Kari (apuj.) Esittelijä: Leppisaari

KKO:n ratkaisu: Ei valituslupaa Päätös n:o 197/17.2.1985

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.