Helsingin HO 14.11.1984 357

Vahingonkorvaus huoneenvuokrasuhteen perusteella

A oli yksin omissa nimissään vuokrannut 1.7.1976 alkaen huoneiston, jossa hän oli asunut yhdessä vaimonsa B:n kanssa 13.5.1983 saakka, jolloin B oli muuttanut pois huoneistosta.
Vuokranantaja oli vaatinut A:n ja B:n velvoittamista yhteisvastuullisesti korvaamaan huoneistolle aiheutetusta vahingosta 7.477 mk ja sähkön jälleenkytkentäkustannuksista 110 mk eli yhteensä 7.587 mk. Asunto-oikeus katsoi näytetyksi, ettei huoneistolle 13.5.1983 mennessä ollut aiheutunut muita kuin normaalista kulumisesta johtuvia vahinkoja, ja koska B viimeksimainitun päivän jälkeen ei enää ollut pitänyt huoneistoa hallussa A:n kanssa, hän ei ollut vastuussa tuon päivämäärän jälkeen huoneistolle aiheutetusta vahingosta. HO todeten, että 2.7.1976 allekirjoitettu vuokrasopimus oli ollut yksin A:n nimissä, katsoi, ettei ole syytä muuttaa asunto-oikeuden päätöstä.
Ään.

Läsnä: Mäkelä, Jalonen, Kari, Pohjola (asiant.) ja Kaarni (asiant., erim.). Esittelijä: Vihriälä.

Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.