Helsingin HO 19.06.1984 110

Lainhaku - Tutkimatta jättäminen

Kun osamaksukauppaan perustuvaa saamista ei voitu pitää ulosottolain 2 luvun 1 §:n mukaisesti todistettuna yksinomaan osamaksukauppasopimuksella niin hakemus jätettiin sanotun luvun 5 §:n nojalla tutkimatta.

A:n ostettua B:ltä auton osamaksukaupalla B oli siirtänyt osamaksusopimuksen edelleen C:lle. Kun sittemmin C vaati lainhakuteitse sopimukseen perustuvaa saatavaa A:lta, tämä vastusti hakemusta, koska hän oli jo palauttanut auton B:lle. C myönsi näin tapahtuneen ilmoittaen, että auto oli A:n suostumuksin myyty uudelleen ja että A vastasi edelleen osamaksusopimukseen perustuvasta saatavasta siltä osin kun B ei ollut saanut siitä suoritusta auton uudelleenmyynnin yhteydessä.

HO ei pitänyt saatavaa yksinomaan osamaksusopimuksen perusteella todistettuna, kun se C:n ilmoituksen mukaan perustui myös auton palautuksen yhteydessä tehtyyn sopimukseen eikä uutta sopimusta ollut kirjallisena esitetty. Hakemus jätettiin ulosottolain 2 luvun 5 §:n nojalla tutkimatta.

Läsnä: Liukko, Nikula ja Miettinen (apuj.) Esittelijä: Halme-Korhonen

Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.