Vaasan HO 09.06.1983 815/83

Korjaussopimus - Korjaustyön hinta

Yhtiö oli suorittanut kaupungin omistaman pientietokoneen korjausta.
Tietokoneen vaihtoarvona jutussa esitetyn selvityksen perusteella oli pidettävä 2.000 markkaa. Yhtiö oli laskuttanut kaupunkia korjaustyöstä 12.995,40 markalla, mitä laskutusta oli pidettävä kohtuuttoman korkeana tietokoneen arvoon nähden.
Yhtiön olisi siinä vaiheessa, kun oli osoittautunut ilmeiseksi, että korjauskustannukset saattoivat kohota huomattavasti korkeammiksi kuin kaupunki yhtiön suorittamien aikaisempien korjausten perusteella kohtuudella oli voinut odottaa, pitänyt ilmoittaa korjauskustannusten kohoamisesta kaupungille. Koska yhtiö ei ollut ilmoitusta tehnyt, sillä ei ollut oikeutta saada korvausta niistä korjauskustannuksista, jotka olivat syntyneet sen jälkeen kun mainittu ilmoitus olisi viimeistään pitänyt tehdä. (Ään.). Eri mieltä ollut jäsen pysytti alioikeuden päätöksen, jolla kaupunki oli velvoitettu suorittamaan yhtiölle korjaustyöstä työn suoritustapa ja muut seikat huomioon ottaen käypä hinta.

Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.