Vaasan HO 03.10.1980 1413/80

Liikennerikos - Kulkuneuvon luovuttaminen juopuneelle - Syyttäjän muutoksenhaku syytetyn eduksi

Kihlakunnanoikeus oli tuominnut A:n, joka oli kuljettanut matkustajana mukana seuranneen B:n omistamaa henkilöautoa noin 6 kilometrin matkan tien varressa olleen oman autonsa luokse ja siirtynyt sen jälkeen kuljettamaan omaa autoaan tietoisena siitä, että B:n tarkoitus oli ollut tämän jälkeen ryhtyä kuljettamaan omaa autoaan ja että B ilmeisesti oli sellaisessa tilassa, että hän kuljettaessaan autoa syyllistyy rattijuopumukseen, rangaistukseen kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle.

Virallisen syyttäjän haettua muutosta syytetyn eduksi hovioikeus, koska A:n ei ollut katsottava syyllistyneen laissa tarkoitettuun kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle jättäessään auton sen omistajan haltuun, hylkäsi A:han kohdistetun syytteen.

Ks. VaaHO:n päätös D:RD1966/226, A:31.5.1966

Ellilä, Reino: Uusittu liikennerikosoikeus, erit., 1968, s. 139

Ehdotus liikennejuopumussäännösten uudistamiseksi, 1975

Vrt. VaaHO:n päätös D:R1978/639, A:29.8.1980

Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.