Helsingin HO 02.04.1980 39

Huoneenvuokra - Vuokravelkomus - Korko

Vuokranantaja A:n kanteesta Helsingin AO on tuomiossaan 17.12.1979 velvoittanut vuokralaisen B:n suorittamaan A:lle maksamatta jääneitä vuokria 5 vuoden ajalta 180 mk kuukaudessa eli yhteensä 10.800 mk ja vuokraerät 6 prosentin korkoineen asianomaisen kuukauden 3. päivästä lukien.

B haki muutosta ja vaati, että kanne hylättäisiin.

HO: Ei muuta muutosta kuin että, mikäli jokin päivä, josta lukien 180 markan vuokraerälle on suoritettava AO:n tuomitsemaa korkoa, sattuu yleiseksi pyhäpäiväksi, korko on laskettava ensimmäistä sen jälkeistä arkipäivää seuranneesta päivästä lukien.
Mitä edellä on sanottu yleisestä pyhäpäivästä, on sovellettava myös mahdollisesti sattuviin itsenäisyys- ja vapunpäivään, juhannus- ja jouluaattoon sekä arkilauantaihin.

Läsnä: Poukka - Iirola - Piira - Pohjola - Kaarni

ES.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.