Helsingin HO 05.12.1979 372

Huoneenvuokra - Oikeudenkäyntimenettely - Muutoksenhaku - Aviopuolisot vuokralaisina - Vuokravelkomus

Vuokranantaja A:n kanteesta Helsingin AO on tuomiossaan 5.9.1979 lausunut, että A oli vuokrannut aviopuolisoille B ja C omakotitalon erään säätiön talonmiehen sivutoimista työsuhdetta ja vaimolle urheilutalon saunanhoitajan työsuhdetta silmällä pitäen. Säätiö oli irtisanonut aviopuolisoiden työ- ja vuokrasuhteet päättymään 15.5.1979. Tämän vuoksi AO velvoitti B:n ja C:n muuttamaan huoneistosta ja suorittamaan A:lle yhteisvastuullisesti maksamatta jääneet vuokrat yhteensä 9.480 mk korkoineen.

C haki yksinään muutosta AO:n tuomioon.

HO totesi, että A oli vuokrasuhteen kestäessä korottanut huoneiston vuokraa hankkimatta vuokrankorotukselle tuomioistuimen vahvistusta. A olisi kuitenkin ollut oikeutettu korottamaan huoneiston vuokraa valtioneuvoston antamien yleisohjeiden mukaisesti.
Tämän vuoksi HO muutti siten AO:n tuomiota, että B:n ja C:n A:lle yhteisvastuullisesti maksamattomana vuokrana suoritettava määrä alennettiin 7.698 markkaan korkoineen.

Läsnä: Poukka - Mäkelä - Iirola - Pohjola - Kaarni

Eri mieltä olevat jäsenet Kaarni ja Iirola jättivät asian B:n osalta AO:n tuomion varaan, koska B ei ollut hakenut muutosta AO:n tuomioon.

ES.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.