Helsingin HO 07.11.1979 368a

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Erittäin painava syy irtisanomisperusteena

Vuokranantaja A oli irtisanonut B:lle ja C:lle vuokraamaansa asuinhuoneistoa koskevan vuokrasopimuksen päättymään ilmoittaen irtisanomisen perusteeksi rakennuksen purkamisen. A:n vaadittua Espoon AO:ssa vuokrasuhteen lakkaamisen toteamista AO on tuomiossaan 28.8.1979 katsonut irtisanomiseen olleen erittäin painavan syyn, koska A oli saanut rakennusluvan tontin käyttämiseksi uudisrakennustoimintaan ja koska tontilla olevat rakennukset olivat niin vanhoja, ettei niiden pitkäaikainen käyttö asuintarkoitukseen tullut kysymykseen.

B ja C hakivat muutosta.

Katselmuksen jälkeen HO lausui että talo, jossa kyseinen huoneisto sijaitsee, on niin huonokuntoinen, ettei huoneistoa ilman suuria talossa suoritettavia korjauksia ollut pidettävä asumiskelpoisena. Kun rakennuksen purkaminen oli välttämätöntä tontille rakennettavan uuden asuintalon vuoksi, irtisanomiseen oli erittäin painava syy. Tähän nähden AO:n tuomion lopputulosta ei muutettu.

Läsnä: Poukka - Mäkelä - Iirola - Pohjola - Kaarni

ES.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.