Helsingin HO 27.10.1976 351

Huoneenvuokra - Vuokravelkomus - Aviopuolisot vuokralaisina

Vuokranantaja A on Vantaan AO:ssa kertonut, että hän oli vuokrannut aviopuolisoille B ja C asuinhuoneiston. B ja C olivat jättäneet vuokransa helmi-, maalis-, huhti- ja toukokuulta 1976 maksamatta. A on sen vuoksi vaatinut B:n ja C:n velvoittamista yhteisvastuullisesti suorittamaan maksamatta olevat vuokrat. B on vastustanut kannetta sillä perusteella, että hän oli muuttanut huoneistosta jo 21.4.1975 ja että hänelle ja C:lle oli 2.6.1975 myönnetty avioero, joten hän ei ollut vastuussa sen jälkeen syntyneestä vuokravelasta.

AO on tuomiossaan 28.5.1976, joka B:n osalta oli yksipuolinen, velvoittanut B:n, joka oli kysymyksessä olevana aikana asunut huoneistossa, suorittamaan vaaditut vuokrat, mutta hylännyt kanteen C:hen kohdistettuna, koska C oli ennen vuokravelan syntymistä muuttanut huoneistosta ja A:n oli katsottava olleen muutosta tietoinen.

A haki muutosta.

HO: Koska C ei ollut näyttänyt irtisanoneensa vuokrasopimusta taikka tuomioistuimen avioeron yhteydessä tahi vuokranantajan vapauttaneen häntä vuokrasuhteesta johtuvista velvollisuuksista, C velvoitettiin yhteisvastuullisesti B:n kanssa suorittamaan ko. vuokrat.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Multia - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.