Helsingin HO 13.10.1976 339

Huoneenvuokra - Vuokran alentaminen - Vuokran palauttaminen

B on A:ta vastaan ajamassaan kanteessa Helsingin AO:ssa kertonut, että hän oli 16.10.1975 vuokrannut A:lta huoneen ja keittokomeron käsittävän 20,5 m2:n suuruisen asuinhuoneiston 420 mk:n kuukausivuokrasta 21.10.1975 ja 31.3.1976 väliseksi ajaksi.
Huoneisto oli vuokrattu kalustettuna ja vuokraetuihin kuului autopaikka. Kun vuokra olennaisesti ylitti paikkakunnalla maksetun kohtuullisen käyvän vuokran B on vaatinut, että vuokra alennettaisiin sanotulta ajalta 200 markkaan kuukaudessa ja A velvoitettaisiin palauttamaan hänelle liikaa perityistä vuokrista 1.100 mk.

AO on tuomiossaan 20.4.1976 lausunut, että sovittu kuukausivuokra tosin jonkin verran ylitti samanveroisista huoneistoista paikkakunnalla maksetun kohtuullisen käyvän vuokran, mutta koska vuokrasuhde oli jo päättynyt ja ollut lyhytaikainen eikä ylivuokran palauttamiseen näin ollen ollut perusteltua aihetta, AO on hylännyt kanteen.

B haki muutosta.

HO: Koska vuokrasopimus oli tehty lyhyeksi määräajaksi, AO:n tuomiota ei muutettu.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Multia - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.