Helsingin HO 08.12.1976 111

Huoneenvuokra - Oikeudenkäyntimenettely - Asianosainen

A:n kuolinpesän osakkaat ovat Helsingin AO:ssa C:tä vastaan ajamassaan kanteessa kertoneet, että A oli vuonna 1963 vuokrannut B:lle huoneiston mm. ehdoin, ettei vuokraoikeutta saanut siirtää eikä huoneistoon ottaa alivuokralaisia. Koska B kuitenkin oli muuttanut ulkomaille ja vuokrannut huoneiston C:lle ilman vuokranantajan lupaa ja siitä edes ilmoittamatta, A:n kuolinpesän osakkaat ovat vaatineet, että C velvoitettaisiin muuttamaan huoneistosta.

AO on tuomiossaan 3.2.1976 lausunut, että asianosaisten kesken ei ollut näytetty olevan vuokrasuhdetta mutta ei myöskään, että C asuisi huoneistossa ilman vuokrasopimusta, minkä vuoksi AO on hylännyt kanteen.

Kuolinpesän osakkaat hakivat muutosta.

HO: Koska vuokrasopimusta ei ole irtisanottu eivätkä kuolinpesän osakkaat voi B:n väitetyn sopimuksen vastaisen menettelyn johdosta kohdistaa vaatimuksia C:hen, HO katsoi, ettei ollut syytä muuttaa AO:n tuomion lopputulosta.

Läsnä: af Hällström - Kalliokoski - Multia - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.