Helsingin HO 22.10.1975 215

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Huoneisto työntekijän käyttöön - Erittäin painava syy irtisanomisperusteena

Osakeyhtiö A:n kanteesta Helsingin AO on tuomiossaan 6.8.1975 lausunut, että yhtiö oli ostettuaan kiinteistön irtisanonut siinä olevaa asuinhuoneistoa koskevan talon entisen omistajan ja B:n välisen vuokrasopimuksen päättymään 1.7.1975 ja ilmoittanut irtisanomisen syyksi talossa suoritettavan perinpohjaisen uudisrakennustyön, jonka aikana huoneistossa asuminen oli mahdotonta, ja yhtiön tarpeen saada sen jälkeen huoneisto omaan tai henkilökunnan käyttöön. Koska irtisanominen oli tapahtunut laillisesti ja yhtiö oli selvittänyt tarvitsevansa huoneiston omaan käyttöönsä, AO on, siirtäen B:n muuttopäivää, vahvistanut vuokrasopimuksen lakanneeksi.

B haki muutosta.

HO: Koska A ei ole näyttänyt, että se olisi saanut asianomaisilta viranomaisilta luvan ko. uudisrakennustyöhön ja että se tarvitsisi huoneiston omaan tai henkilökuntansa käyttöön asuntona, kanne hylättiin.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Multia - Wiias - Pohjola

Eri mieltä oleva jäsen Wiias katsoi, ettei ollut syytä muuttaa AO:n tuomiota.

ES.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.