Helsingin HO 19.11.1975 175

Huoneenvuokra - Vuokrasuhteen lakkaamisen toteaminen

A ja B ovat C:tä vastaan ajamassaan kanteessa Helsingin AO:ssa kertoneet, että he olivat 20.1.1975 irtisanoneet C:lle vuokraamansa huoneen ja keittokomeron käsittävän huoneiston vuokrasopimuksen ilmoittaen tarvitsevansa huoneiston omaan käyttöönsä asuntona. C oli 31.1.1975 lähettämällään kirjeellä ilmoittanut, ettei hän hyväksynyt irtisanomisen perustetta. Sen vuoksi ja koska A ja B tarvitsivat huoneiston kotikampaamoa varten, he ovat vaatineet, että C:n vuokrasuhteen todettaisiin lakanneen ja hänet velvoitettaisiin muuttamaan huoneistosta.

AO on tuomiollaan 16.6.1975 hylännyt kanteen, koska oli jäänyt näyttämättä, että A ja B tarvitsisivat huoneiston asunnokseen taikka elinkeinonsa harjoittamiseen.

A ja B hakivat muutosta.

HO: Koska A ja B, jotka olivat irtisanoessaan C:n vuokrasopimuksen ilmoittaneet tarvitsevansa huoneiston omaan käyttöönsä asuntona, olivat AO:ssa ilmoittaneet, ettei heidän tarkoituksenaan ollut muuttaa asumaan huoneistoon vaan perustaa sinne kampaamo, sen vuoksi ja kun vuokrasuhteen lakkaamisen toteamisvaatimusta AO:ssa ei voitu perustaa seikkaan, jota ei irtisanomisilmoituksessa ollut mainittu, HO katsoi, ettei ollut syytä muuttaa AO:n tuomion lopputulosta.

Läsnä: af Hällström - Leistén - Multia - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.