Hämeenlinnan HAO 11.12.2015 15/0719/1

Tulovero - Yleishyödyllinen yhteisö - Veronalainen elinkeinotulo - Sotilaskotiyhdistys - Elintarvikkeiden myynti messuilla

Diaarinumero: 00716/14/8103
Taltionumero: 15/0719/1
Antopäivä: 11.12.2015

Päätöslyhennelmä

Sotilaskotiyhdistys, joka on tuloverolain 22 §:ssä tarkoitettu yleishyödyllinen yhteisö, myi joka toisena vuonna järjestetyillä messuilla hernekeittoa, kahvia ja munkkeja osana Puolustusvoimien messuosastoa. Yhdistys ei osallistunut messujen järjestämiseen. Messut kohdistuivat ennalta rajoittamattomaan asiakaspiiriin ja elintarvikkeiden myynti messuilla tapahtui kilpailuolosuhteissa. Vaikka yhdistys teki messuilla myös tiedotustyötä sotilaskotitoiminnasta, messut eivät välittömästi liittyneet yhdistyksen yleishyödyllisen tarkoituksen toteuttamiseen. Näin ollen ja kun kysymys ei myöskään ollut tuloverolain 23 §:n 3 momentin nojalla verovapaasta tulosta, tästä toiminnasta saatua tuloa oli pidettävä yhdistyksen veronalaisena elinkeinotulona. Asiassa ei ollut ratkaisevaa merkitystä sillä, mihin tarkoitukseen yhdistys käytti tästä toiminnasta saatuja varoja.

Verovuosi 2012

Ratkaisijakokoonpano

Asian ovat ratkaisseet ylituomari Ann-Mari Pitkäranta sekä hallinto-oikeustuomarit Eija Mäkelä ja Juhana Niemi, joka on myös esitellyt asian.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.