Turun HAO 25.9.2008 08/0298/1

Kunnallisasia - Kokouskutsu - Kunnanhallituksen valinta

Hallinto-oikeuden ratkaistavana oli kysymys siitä, voitiinko samassa kokouksessa, jossa oli päätetty kuntalain 21§:n mukaisesti erottaa kunnanhallitus luottamuspulan takia, valita uusi kunnanhallitus, vaikka kunnanhallituksen valintaa ei ollut erikseen mainittu kokouskutsussa.

Valtuuston kokouskutsussa oli ilmoitettu asiakohtana valtuustoaloite kunnanhallituksen erottamiseksi. Valtuustoaloitteessa oli kunnanhallituksen erottamisen syyksi esitetty epäluottamus. Kun ilmoitetussa valmistelussa ja kokouskutsussa mainitussa asiakohdassa oli ollut kysymys kunnanhallituksen erottamisesta nimenomaan epäluottamuksen perusteella, hallinto-oikeus katsoi, että uuden kunnanhallituksen valinta välittömästi kunnanhallituksen erottamisen jälkeen oli seuraus erottamisesta. Tässä tilanteessa kunnanhallituksen erottaminen ja asiaan liittyvä uuden kunnanhallituksen valinta olivat samaa käsiteltävää asiaa. Kunnanhallituksen erottamista koskeva kokouskutsun asiakohta sisälsi siis myös uuden kunnanhallituksen valinnan. Kokouskutsussa ei näin ollen ollut tarvinnut erillisenä asiakohtana mainita uuden kunnanhallituksen valinnasta.

Kuntalaki 53 §
Kuntalaki 55 §
Kuntalaki 90 §

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.