Helsingin HAO 12.12.2008 08/1795/3

Television tarkastusmaksu, Takautuva televisiomaksu, Televisio-ohjelmien vastaanotto, Televisio, Digiboksi, Selvitysvelvollisuus

Viestintävirasto oli määrännyt A:lle tarkastusmaksun 100 euroa ja takautuvan televisiomaksun 60 euroa. Televisiomaksutarkastaja oli tehnyt ilmoituksen 3.1.2008 A:n asunnossa näkemästään noin 40 tuuman televisiosta. Tarkastajan esittäydyttyä A oli vetänyt oven kiinni selvittämättä asiaa tarkastajan kanssa. A kiisti valituskirjelmässään digitaalisia lähetyksiä vastaanottavan television olemassolon. A:n mukaan tarkastaja oli nähnyt analogisen laitteen, jota on käytetty tallenteiden katsomiseen ja pelien pelaamiseen.

Hallinto-oikeus katsoi, että A ei ollut tarkastuksen yhteydessä esittänyt lain edellyttämällä tavalla tarkastajalle tietoja televisiomaksun perinnässä tarvittavista seikoista eikä myöhemminkään luotettavasti osoittanut, että hänellä ei tarkastushetkellä ole ollut käytössään televisiota. Hallinto-oikeus hylkäsi A:n valituksen.

Laki valtion televisio- ja radiorahastosta 7 §, 8 §, 9 §, 10 §, 14 § ja 35 §

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.